Un crocodil din epoca Jurasicului a fost botezat Lemmy, în onoarea liderului formaţiei Motörhead

Un crocodil din epoca Jurasicului a fost botezat Lemmy, în onoarea liderului formaţiei Motörhead

Foto: News.ro

Cercetătorii britanici au botezat oficial o specie de crocodil preistoric Lemmy, în onoarea liderului formaţiei britanice de heavy metal Motörhead, Lemmy Kilmister, care a murit în 2015, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ocazia unei noi descoperiri ştiinţifice a unei fosile marine, cercetătorii de la Muzeul de Istorie naturală din Londra au decis să-l numească "Lemmysuchus" - care înseamnă "crocodilul lui Lemmy", un omagiu adus muzicianului Lemmy Kilmister, a anunţat muzeul printr-un comunicat de presă.

Fosila a fost găsită la începutul secolul al XX-lea, în apropiere de Peterborough, în Aglia. A fost studiată din nou recent de o echipă de cercetători. Un doctor în paleontologie, Michela Johnson, a descoperit că nu a fost corect clasificată.

"Lemmysuchus", care a trăit în perioada Jurasicului, acum 145 de milioane de ani, măsura în jur de 5,8 metri lungime şi craniul său era mai mare de un metru. "Era unul dintre cei mai mari prădători din epocă", potrivit muzeului. Dinţii săi lungi erau perfecţi pentru a înghiţi prada, cum ar fi broaşte ţestoase.

Lorna Steel, conservator la muzeul londonez şi fan al lui Lemmy, este cea care a sugerat că fosila să poarte numele rockerului cu alura lui inimitabilă (favoriţi, mustăţi lungi, pălărie neagră). "Ca fan de lungă durată al formaţiei Motörhead mă bucur că am avut posibilitatea de a imortaliza acest star rock în acest mod".

Nu este prima dată când celebrul solist Motörhead dă numele unei fosile. În timpul vieţii, în 2006, un vierme de pământ a fost botezat "Kalloprion Kilmisteri", pentru că cercetătorii ascultau heavy metal în timp ce lucrau. De altfel, faptul de a boteza rezultatele muncii lor în onoarea starurilor rock este o practică curentă a cercetătorilor englezi.

Omul de ştiinţă Sammy Grave a numit un crevete "Synalpheus pinkfloydi" după Pink Floyd, în aprilie anul trecut. El l-a onorat deja pe Mike Jagger de la Rolling Stones, numind o altă specie de crevete "Elephantis jaggerai".

Ian "Lemmy" Kilmister a murit la finalul lui decembrie 2015 de cancer, la vârsta de 70 de ani. El este considerat unul dintre pionierii heavy-metal-ului, însă el prefera să clasifice Motörhead, format în 1975, un grup de rock'n'roll.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: