Naveta spaţială Crew Dragon a trecut cu brio un test dificil

Naveta spaţială Crew Dragon a trecut cu brio un test dificil

Foto: Twitter

Acelaşi test a fost realizat şi în data de 20 aprilie, însă atunci rezultatul a fost unul negativ, capsula folosită fiind distrusă într-o explozie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primăvara acestui an, SpaceX a realizat primul test al motoarelor navetei Crew Dragon, însă aceasta a explodat, ca urmare a unei probleme înregistrată la unul din componente. Din fericire, de această dată, testul a decurs perfect.

Testarea a avut loc lângă Zona de Aterizare 1, de la Staţia Forţelor Aeriene din Cape Canaveral, Florida, şi a început cu două porniri de câte o secundă a două dintre cele 16 propulsoare Draco, ce vor fi folosite pentru manevrare şi controlul altitudinii, precum şi pentru reorientarea navetei.

Următorul pas a fost pornirea, timp de 9 secunde, a celor 8 motoare SuperDraco, al căror scop este de a ajuta la accelerarea vitezei navetei. Odată îndeplinită şi această etapă, propulsoarele Draco şi motoarele SuperDraco au pornit în aceeaşi secvenţă care ar fi implementată în cazul în care naveta ar trebui să se reorienteze în timpul zborului, pentru a putea deschide paraşuta şi închide flaps-urile, înainte de reintrarea în atmosferă.

Aceste teste vor ajuta NASA şi SpaceX în confirmarea funcţionării optime a sistemului de evacuare din interiorul rachetei, în cazul în care există probleme în timpul lansării. Următorul pas îl reprezintă testarea propulsoarelor şi motoarelor în timpul zborului, arată engadget.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: