FOTO VIDEO Cele mai spectaculoase imagini cu Luna Roşie - un fenomen unic într-o generaţie

FOTO VIDEO Cele mai spectaculoase imagini cu Luna Roşie - un fenomen unic într-o generaţie

Luna Roşie FOTO Reuters

Acum două seri o parte a lumii a văzut o eclipsă de Lună spectaculoasă, numită şi Luna Roşie, atunci când satelitul nostru natural a intrat în umbra Pământului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni seară America de Nord a admirat luna roşie, mai ales că satelitul era şi în momentul când se vedea integral. La o oră după începutul eclipsei, satelitul a dispărut în umbra Terrei, iar apoi a avut culori care pot fi descrise ca roşu, maro sau portocaliu.

Eclipsa de Lună a fost vizibilă şi în Australia, Noua Zeelandă şi America de Sud. Practic, Luna şi Pământul s-au aliniat pentru a forma o imagine spectaculoasă. În total, eclipsa a durat 3,5 ore.

Potrivit astronomului Bob Berman de la Observatorul Prescott din Arizona, citat de “Space”, a fost cea mai spectaculoasă eclipsă pe care omenirea o va vedea în această generaţie. Eclipsa a avut loc în acelaşi timp cu apropierea planetei Marte de Pământ, când Planeta Roşie a ajuns la 92,4 milioane de kilometri de planeta noastră.

Pe reţelele sociale, pasionaţii de astronomie s-au fotografiat şi au postat imagini. NASA a publicat un timelapse cu eclipsa pe care-l puteţi urmări mai jos.

Iată câteva dintre imaginile spectaculoase de pe reţelele sociale. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările