Facebook lansează Messenger Rooms, pentru apeluri video nelimitate cu până la 50 de persoane

Facebook lansează Messenger Rooms, pentru apeluri video nelimitate cu până la 50 de
persoane

Videoconferinţă. FOTO Shutterstock

Facebook lansează un produs de videoconferinţe gratuit, Messenger Rooms, care va permite utilizatorilor să se conecteze indiferent dacă folosesc una dintre aplicaţiile companiei, a anunţat vineri Mark Zuckerberg, citează Variety.

Ştiri pe aceeaşi temă

Funcţia de videoconferinţe va fi similară Zoom şi aplicaţiei Houseparty, ambele înregistrând o creştere de utilizare în timpul crizei sanitare. 

Messenger Rooms va permite găzduirea de videoconferinţe, fără un timp limită, pentru 50 de utilizatori. Facebook Messenger este limitat la maximum 8 utilizatori.

Messenger Rooms va fi lansată pe toate aplicaţiile Facebook, începând cu această săptămână, în unele ţări şi în următoarele săptămâni în restul ţărilor.

Zuckerberg a spus că pentru dezvoltarea Messenger Rooms s-a avut în vedere, în principal, securitatea. El a spus că a învăţat din greşelile făcute de alţii în domeniul videoconferinţelor.

În Messenger Rooms, o videoconferinţă poate fi blocată - dezactivând posibilitatea ca alţi utilizatori să se alăture odată ce o sesiune a început; pot fi înlăturaţi sau blocaţi participanţi; numele unei „camere” poate fi raportat, dacă un utilizator consideră că a încălcat politicile Facebook.

În plus, funcţia de streaming Facebook Live este actualizată de companie, fiind readusă unealta Live With, prin care un utilizator poate adăuga un altul pentru un video live.

Pe lângă asta, videoclipurile Instagram Live vor putea fi vizionate de pe computere, a mai spus Zuckerberg. După ce un utilizator Instagram susţine un live-stream, el va putea să îl salveze în IGTV, astfel că acesta va fi disponibil mai mult de 24 de ore, care este limita pe Instagram Stories.

Potrivit CEO-ului companiei, peste 700 de milioane de utilizatori WhatsApp şi Messenger participă zilnic în apeluri video. În multe ţări, acest tip de apeluri a înregistrat o dublare în timpul pandemiei.

Platforma Zoom este, în ultima perioadă, foarte populară. Săptămâna aceasta a transmis că peste 300 de milioane de utilizatori au folosit-o zilnic, faţă de 10 milioane - maximul înregistrat în decembrie 2019.

Zoom e folosită de 49% dintre americanii care participă la întâlniri online, potrivit unei analize făcute la începutul lunii. Este urmată de Skype a Microsoft, cu 26%, Google Hangouts, cu 19%, Microsoft Teams, cu 12% şi Cisco Webex, cu 9%.

Houseparty a Epic Games a spus că a înregistrat peste 50 de milioane de înscrieri de la începutul epidemiei de Covid-19 în SUA.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: