Cine este noul rival al lui Elon Musk în cursa către Marte şi care a fost reacţia CEO-ului SpaceX la aflarea veştii

Cine este noul rival al lui Elon Musk în cursa către Marte şi care a fost reacţia CEO-ului SpaceX la aflarea veştii

Dennis Muilenberg FOTO aere.iastate.edu

Cursa către Planeta Roşie reflectă cu adevărat esenţa secolului 21. Dacă în timpul Războiului Rece vorbeam de cursa spaţială dominată de cele mai puternice naţiuni, URSS şi SUA, acum se pare că totul se reduce la companii şi antreprenori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este binecunoscut faptul că ţelul principal al lui Elon Musk este colonizarea planetei Marte. Chiar dacă tehnologia nu este încă suficient de dezvoltată pentru a putea vorbi în termeni realişti despre acest obiectiv, drumul SpaceX pare că merge în direcţia cea bună, iar asta a stârnit un val de admiraţie şi invidie deopotrivă.

Cel mai nou rival al lui Elon Musk în cursa către planeta Marte este chiar CEO-ul Boeing, Dennis Muilenberg. Acesta a declarat recent pentru CNBC că prima persoană care va pune piciorul pe Planeta Roşie se va fi dat jos dintr-o rachetă Boeing. Este de notat faptul că firma americană producătoare de avioane are contract cu NASA pentru a dezvolta un propulsor capabil să călătorească distanţa dintre Pământ şi Marte.

Atunci când a aflat de declaraţiile lui Muilenberg, Musk s-a folosit de Twitter pentru a-i răspunde. Replica sa a fost scurtă şi la obiect: ”Fă-o!”. Elon Musk este recunoscut pentru faptul că este o persoană vizionară, care îşi varsă resursele pentru a asigura omenirii un viitor sustenabil.

Foto: Captură Twitter

citeste totul despre: