Cele mai spectaculoase imagini de pe Marte

Cele mai spectaculoase imagini de pe Marte

Cele mai noi imagini publicate de NASA au fost obținute în urma unei misiuni de patru luni. FOTO: NASA

NASA (Agenția Spațială Americană) a făcut publice poze panoramice noi surprinse pe suprafața planetei Marte. Scena principală este una alcătuită din 817 imagini compuse într-una singură de camera panoramică Pancam.

Imaginile au fost surprinse de robotul MERO (Mars Exploration Rover Opportunit) și arată zona în care acesta a staționat timp de patru luni, pe parcursul iernii marțiene. În imaginea panoramică, Nordul este în centrul ei și Sudul la ambele capete.

În stânga, pe linia orizontului, este Dealul Rich Morris. Acesta a fost numit în memoria lui John R. “Rich” Morris (1973-2011), inginer spațial și muzician care a făcut parte din echipa pentru explorarea planetei Marte. Sub linia orizontului, în partea dreaptă, poate fi văzut interiorul craterului Endeavour. Acesta are mai mult de 20 de kilometri în diametru.

Pe panourile solare ale MERO și pe alte structuri se observă praful depus în timpul misiunii pe Marte. Robotul se află pe planeta roșie încă din ianuarie 2004. Imaginea la rezoluție completă și mai multe detalii despre misiune se regăsesc pe site-ul NASA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: