Zuckerberg e miliardar: Facebook a ajuns la utilizatorul cu numărul 1.000.000.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zuckerberg poate să fie mândru: a conectat un miliard de oameni FOTO Reuters
Zuckerberg poate să fie mândru: a conectat un miliard de oameni FOTO Reuters

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat astăzi că reţeaua socială a ajuns la un nivel istoric: un miliard de utilizatori activi. În mijlocul problemelor cu listarea la bursă, anunţul este unul care poate ridica platforma la noi cote de popularitate şi încredere printre investitori.

Evenimentul nu s-a produs zilele acestea, ci pe 4 septembrie. Mark Zuckerberg a scris acest lucru pe blogul oficial al companiei. „Dacă citiţi asta, vă mulţumesc pentru că ne-aţi oferit onoarea de a vă servi“, a scris Mark.

Cu aceasta ocazie, Facebook a mai oferit date legate de reţea, unele dintre acestea arătând cât de complexă este activitatea platformei sociale. Astfel, din februarie 2009 au existat 1,13 trilioane de like-uri şi 140,3 miliarde de conexiuni. Acestea includ:

  • - Check-in în anumite locuri.
  • - Postări care au fost făcute cu identificarea locului.
  •  

De asemenea, pe Facebook au mai fost urcate 219 miliarde de fotografii, potrivit datelor de pe 10 septembrie 2012. 

Acesta nu reprezintă numărul de fotografii urcate de-a lungul timpului pe site, ci doar numărul de poze existente pe serverele companiei. Acest lucru exclude imaginile şterse. 

Dacă ar fi incluse şi acestea, s-ar fi ajuns la 265 de miliarde de fotografii urcate din 2005 încoace.

În plus, pe site au fost ascultate 62,5 de milioane de piese, cu ajutorul aplicaţiilor conectate. În total, acestea fac 210.000 de ani de muzică.

Cine a intrat pe Facebook în săptămână „miliardară“?

Media de vârstă a acestor utilizatori a fost de 22 de ani, iar utilizatorii au venit din cinci ţări în special: Brazilia, India, Indonezia, Mexic sau Statele Unite ale Americii. Actualmente, Facebook are 600 de milioane de utilizatori care accesează site-ul de pe dispozitive mobile, cum ar fi telefoanele sau tabletele.

Ultimele statistici pentru Facebook au venit de la Socialbakers, iar Asia este pe primul loc, cu 242 de milioane de utilizatori, Europa pe doi cu aproape un milion mai puţini. America de Nord, adică Statele Unite şi Canada, ocupă locul trei cu un minus de peste 6 milioane de utilizatori, notează „The Next Web“.

Câte conturi există în România?

11 septembrie 2012 a fost o zi istorică pentru Facebook în România. Atunci s-a ajuns la cifra de 5 milioane de utilizatori ai reţelei sociale în ţara noastră. Datele au fost publicate de către serviciul de monitorizare facebrands.ro.

Astfel, există o penetrare de 23,49% a Facebook în România, iar între internauţi, 58,76% au un cont de Facebook. Facebrands a luat în calcul datele de pe 31 decembrie 2011 ale Internet World Stats, care spunea că există 8.578.484 de utilizatori de internet în România.

Evoluţia reţelei a fost una fulminantă. Pe 4 mai 2011, de exemplu, existau puţin peste 3 milioane de utilizatori în ţară. Iar în ianuarie 2010 cifra era de 518.140 de oameni.

Facebook este folosit în principal de două grupe de vârstă, care acoperă 61% din plaja de utilizatori. Aceştia sunt cei cuprinşi între 18 şi 34 de ani. Urmează, cu 15,7%, cei cuprinşi între 13 şi 17 ani. 15,5% din utilizatori au între 35 şi 44 de ani.

Probleme cu like-urile false

Facebook a început să întroducă deja un sistem prin care vrea să elimine like-urile false date paginilor de pe reţeaua socială. Este vorba de like-urile obţinute prin diverse metode, cum ar fi prin spam, malware sau like-uriile cumpărate cu bani. Acest lucru a fost motivat prin faptul că Facebook se doreşte o unealtă potrivită pentru cei care vor să se promoveze, iar like-urile false modifică artificial datele.

Reţeaua lui Zuckerberg are ca obiectiv atingerea unei eficienţe financiare, după listarea la bursă. Evoluţia ulterioară a platformei a fost dezamăgitoare, deoarece investitorii nu credeau în capacitatea site-ului de a capitaliza.

„Performanţa la bursă a fost evident dezamăgitoare. Nu este prima încurctură pe care am avut-o“, a spus Zuckerberg la conferinţa TechCrunch Disrupt din septembrie. El a mai comentat şi în privinţa moralului angajaţilor, mai ales că unii membri din managementul de top au început să se retragă. „Ştiu că nu ajută la moral. Poate unii vor pleca. Cred că e un moment extraordinar pentru oameni care vor să se angajeze şi pentru oameni care vor să stea şi să fie fideli“, a mai spus Mark.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite