Lupta împotriva boţilor: Instagram va şterge toate conturile false cu ajutorul inteligenţei artificiale

Lupta împotriva boţilor: Instagram va şterge toate conturile false cu ajutorul inteligenţei artificiale

Instagram speră ca unul din domeniile care ţin de inteligenţa artificială să o ajute să lupte împotriva like-urilor, follow-urilor şi a comentariilor generate artificial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instagram a anunţat că va elimina aprecierile false, fie că sunt simple like-uri sau comentarii, ori, mai important, followeri falşi, deoarece contravin noilor reguli de folosire ale platformei.

În acest scop, Instagram va apela la instrumente de moderare bazate pe învăţarea mecanică pentru a identifica şi elimina automat aceste forme de apreciere false, precum şi pentru a identifica conturile care au profitat de pe urma lor.

Orice cont identificat astfel că a folosit instrumente terţe pentru a genera aprecieri artificiale, va primi o notificare prin care va fi anunţat că toate like-urile, comentariile şi urmăritorii falşi vor fi şterşi.

Ca o măsură de securitate, acestora li se va recomanda să-şi schimbe parola. Asta pentru că unele servicii care generează activităţi false pe Instagram erau folosite pentru spargerea conturilor şi accesarea datelor personale.

Mulţi utilizatori au apelat la servicii terţe pentru a crea o falsă impresie de popularitate şi a profita de pe urma acestora. Utilizatorii consideraţi influenţi sunt plătiţi sau primesc produse gratuite pentru a promova anumite branduri.

Instagram, pe de altă parte, ar prefera ca banii pe care brandurile le dau falşilor influenceri să ajungă la companie, prin cumpărarea de reclame.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările