FOTO Noul Timeline de la Facebook este prezentat în imagini noi

FOTO Noul Timeline de la Facebook este prezentat în imagini noi

Facebook îşi pregăteşte un Timeline nou. FOTO Reuters

Noul Timeline pentru Facebook este deocamdată disponibil doar în Noua Zeelandă. Până la finalul anului va ajunge şi la ceilalţi utilizatori, dar până atunci te poţi obişnui deja cu noul Timeline mai curat şi simplificat.

Facebook a introdus Timeline în urmă cu peste un an, iar de atunci s-a modificat prea puţin. Informaţiile sunt prezentate pe două coloane şi poţi să le scoţi pe unele în evidenţă cu un highlight. Dar în "fabricile" Facebook se pregăteşte un Timeline nou, l-am prezentat şi noi deja, dar acum avem mai multe imagini prin intermediul celor de la Mashable.

Dacă nu locuieşti în Noua Zeelandă şi să ai deja un Timeline schimbat, atunci poţi urmări în continuare schimbările care vor veni pentru reţeaua socială. Cuvântul de ordine este "simplificare".

Mai jos este actuala versiune de Timeline. După cum se vede, schimbarea majoră se petrece în bara cu lucrurile personale: Despre, Prieteni, Poze şi Altele. Dispar pozele care până acum erau reprezentative şi se trece la text. Şi Timeline, şi Graph Search, acestea vor fi cele mai mari schimbări de design la Facebook în acest an.

Au fost redistribuite şi anumite informaţii sau funcţii, cum ar fi cea de abonare la fluxul de ştiri al cuiva. Cei care vor să-ţi fie fani, vor trebui să intre în fila Despre şi să se aboneze acolo. Iar hărţile sunt în Locuri (Places). Oarecum logică mutarea, iar acest hub se va regăsi drept un widget pe Timeline. Fila "Fotografii", în număr de 9 poze, dispare de deasupra Timeline-ului, dar apare în partea stângă. În prezent, Facebook afişază doar 8 fotografii şi pictogramele sunt mai mici.

Paginile pe care le apreciezi şi aplicaţiile pe care le foloseşti sunt disponibile în Timeline pe partea stângă. Un plus de expunere primeşte aplicaţia de note, mai nebăgată în seamă de utilizatori. Mai jos este un exemplu de cum vor fi distribuite toate acestea. Quora este o reţea socială la care te poţi conecta şi cu profilul de Facebook, de aceea apare ca aplicaţie.

Pentru o interacţiune cât mai mare, Facebook mai introduce ceva: cererea unui like. Adică dacă publici pe Facebook un articol de pe un site care are pagină pe reţeaua socială, vei fi informat că poţi să apreciezi pagina în cauză cu un like. Facebook Timeline redesenat este, deocamdată, în teste în Noua Zeelandă. Ca la orice test, unele funcţii sunt păstrate, altele nu. În linii mari aşa arată, dar este posibil să mai primească anumite schimbări în timp, până când va ajunge în Europa şi SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările