Mic la stat, mare la sfat: ceasul inteligent Google este rivalul pentru Apple iWatch

Mic la stat, mare la sfat: ceasul inteligent Google este rivalul pentru Apple iWatch

Un concept pentru un ceas inteligent dezvoltat de Google. FOTO Captură/Adevărul

Dacă Apple poate, Google de ce nu? Există câteva ceasuri inteligente deja disponibile, dar unul de la Google ar fi interesant, cel puţin conform schiţelor unui designer care a pus „robotul“ Android la încheietură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de finalul lui 2012 a apărut zvonul potrivit căruia Apple ar vrea să construiască un smartphone sub forma unui ceas. iWatch ar fi presupul nume al dispozitivului, dotat cu un ecran de 1,5 inci şi posibil o versiune redusă de iOS. Zvonul este puţin probabil să se confirme, există deja câteva alternative, dar nu strică să aibă deja un presupus rival. Şi, de ce nu? chiar de la Google.

Designerul Adrian Maciburko a realizat un concept pentru ceasul inteligent de la Google respectând ultimele tendinţe ale gigantului online. „Google Time“ ar include sistemul de operare Android şi ar beneficia de ultimele funcţii, cum ar fi interfaţa touch şi control vocal. Punctul principal al ceasului ar fi portalul Google Now, unde sunt adunate toate informaţiile utilizatorului. Vremea, calendarul sau navigarea ar fi la o comandă distanţă.

Ecosistemul Google este centrat în jurul contului de Google+ şi bazat pe cloud computing, astfel că sincronizarea cu un smartphone cu Android nu ar fi deloc dificilă. Puţin probabil ca Google să se orienteze spre dezvoltarea a unui astfel de gadget, dar conceptul gWatch este unul reuşit.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: