LG a primit o ofertă de la o companie vietnameză, pentru divizia sa de terminale smartphone

LG a primit o ofertă de la o companie vietnameză, pentru divizia sa de terminale smartphone

Smartphone LG Electronics. FOTO Shutterstock

LG Electronics a anunţat recent că intenţionează să iasă din afacerea cu terminale smartphone din cauza pierderilor financiare, iar la câteva zile a şi apărut un potenţial cumpărător, o companie vietnameză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit BusinessKorea, compania Vingroup Co din Vietnam, fondată în 1993 în Ucraina, a făcut o ofertă atractivă pentru a cumpăra afacerea cu smartphone-uri a LG. 

Vingroup este un mare conglomerat din Vietnam, cu o capitalizare de piaţă de 16,5 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2020 şi un portofoliu diversificat de companii din diverse industrii, inclusiv hoteluri, imobiliare, distribuţie, maşini, terminale smartphone şi dezvoltarea terenurilor. 

Compania produce deja smartphone-uri pentru LG în baza unui contract ODM şi este cel de-al treilea producător de smartphone din Vietnam, după Oppo şi Samsung.  

Potrivit publicaţiei coreene, Vingroup este interesată să preia afacerea cu smartphone-uri a LG din SUA, iar această achiziţie ar transforma Vingroup într-un jucător global. Cota LG Electronics pe piaţa smartphone-urilor din America de Nord a fost de 12,9% în 2020.

LG ar fi interesat să îşi vândă afacerea cu terminale smartphone „bucată cu bucată”, deoarece vânzarea integrală ar putea fi foarte dificilă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările