iPhone X (10): Tot ce trebuie să ştii despre el, pe scurt. Când îl vei putea cumpăra, ce preţ va avea şi specificaţiile complete

iPhone X (10): Tot ce trebuie să ştii despre el, pe scurt. Când îl vei putea cumpăra, ce preţ va avea şi specificaţiile complete

Foto: TechnoBuffalo

iPhone X a fost piesa de rezistenţă a Apple, un telefon pe care compania californiană l-a gândit ca fiind viitorul smartphone-urilor. Chiar dacă pare că Apple vrea să reinventeze roata, noul vârf de gamă este impresionant din multe puncte de vedere.

Ştiri pe aceeaşi temă

iPhone X va fi primul telefon Apple care va veni echipat cu un display OLED Super Retina HD, de 5,8 inci, fără margini şi fără buton ”Home”. În plus, el va dispune şi de funcţie HDR, iar aspectul va fi de 19:9. Accesul în ecranul principal al terminalului se va face cu ajutorul unei bări subţiri, adăugate în iOS 11, care stă aşezată foarte aproape de marginea de jos a ecranului. Cu ajutorul unui gest ”swipe” în sus, vei putea accesa ecranul principal.

În ceea ce priveşte deblocarea acestuia, Apple a renunţat la Touch ID, odată cu excluderea butonului principal, şi a introdus o nouă tehnologie, Face ID. Ea îţi va permite să deblochezi terminalul cu ajutorul recunoaşterii faciale. Totul este realizat folosind o cameră ”depth” (de adâncime), care îţi creează o hartă a feţei folosind o tehnologie de tip infraroşu.

Specificaţii iPhone X

Specificaţiile tehnice ale noului iPhone X includ un procesor nou dezvoltat de Apple, şi anume A11 Bionic. Acesta va fi prezent şi pe modelele de iPhone 8 şi va facilita folosirea de realitate augmentată, o tehnologie pe care Apple a mizat extrem de mult în acest an. Procesorul va fi ajutat de doar 3 GB de memorie RAM, însă optimizarea extrem de bună a software-ului îi va face pe aceştia suficienţi. În ceea ce priveşte spaţiul de stocare, iPhone X va fi disponibil în două variante: una de 64 de GB, alta de 256 de GB.

iPhone X: Camera foto duală

Camera foto principală a noului flagship Apple va fi una duală, de 12 megapixeli, care va integra şi îndrăgitul mod portret, unul extrem de popular pe iPhone 7 Plus. Ea va putea înregistra video în format 4K, la 60 de fps, şi va dispune de stabilizare automată a imaginii. Camera foto secundară, cea de selfie-uri, se va folosi de şapte megapixeli şi va putea filma şi ea în format Full HD, la 1080p.

iPhone X: Cost şi disponibilitate

Costul lui iPhone X a fost unul dintre cele mai controversate aspecte care au survenit după lansarea oficială. Varianta mai ”slabă”, de 64 de GB spaţiu de stocare, va costa 999 de dolari în SUA şi 1179 de euro în Europa. Terminalul mai ofertant, cel cu 256 de GB spaţiu de stocare va costa 1149 de dolari peste ocean, şi 1349 euro în Europa. În România ne putem aştepta la un preţ de aproximativ 5500 de lei pentru varianta cu mai puţină memorie, şi aproximativ 6500 de lei pentru cea de top. iPhone X va fi disponibil începând cu 3 noiembrie.

citeste totul despre: