Alte patru companii se retrag de la MWC. Evenimentul ar putea fi anulat

Alte patru companii se retrag de la MWC. Evenimentul ar putea fi anulat

Organizatorii vor lua o decizie cu privire la soarta evenimentului vineri, 14 februarie, după ce au primit o nouă lovitură în această dimineaţă, odată cu retragerea a patru companii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intel, Vivo, Mediatek şi compania de telecomunicaţii japoneză NTT DoCoMo au anunţat astăzi că nu vor participa la cel mai mare eveniment anual dedicat smartphone-urilor, alăturându-se altfel celor de la Sony, LG, ZTE, Ericsson, Amazon, Nvidia şi TCL.

Evenimentul este în pericol din cauza epidemiei de coronavirus, care a pornit din oraşul chinezesc Wuhan. Companiile care s-au retras au invocat ca principale motive ”siguranţa angajaţilor” lor şi a participanţilor la eveniment.

Conform site-ului Android Central, organizatorii vor avea o întâlnire de urgenţă vineri, în urma căreia vor decide dacă evenimentul ar trebui sau nu anulat.

Anularea MWC ar putea duce la o pierdere de 492 de milioane de euro, conform estimărilor. Organizatorii sperau să aducă 110.000 de participanţi la evenimentul din acest an, însă numărul va fi cu siguranţă mai mic, ca urmare a evenimentelor recente.

GSMA, organizaţia din spatele Mobile World Congress, a menţionat însă într-un comunicat că doreşte să organizeze evenimentul, punând accent pe măsurile de siguranţă pe care le-a implementat, precum faptul că toate dispozitivele prezentate la MWC vor sosi cu cel puţin două săptămâni înainte în Barcelona.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: