Adio, Nokia! Smartphone-urile Lumia vor purta semnătura Microsoft

Adio, Nokia! Smartphone-urile Lumia vor purta semnătura Microsoft

Nokia X şi Xl sunt telefoanele cu Android lansate de către Nokia la MWC 2014 FOTO Adevărul

Microsoft a finalizat achiziţia Nokia Devices şi Services. Achiziţia a fost aprobată de investitorii Nokia, precum şi de autorităţile de reglementare. Tranzacţia a costat Microsoft 7,2 miliarde de dolari.

Practic, odată cu încheierea achiziţiei, istoria Nokia pe piaţa telefoanelor mobile se încheie. Stephen Elop, fostul CEO Nokia va deveni vicepreşedinte executiv al Microsoft Devices, din care va conduce business-ul extins de device-uri ce include şi telefoanele şi tabletele Lumia, telefoanele Nokia (Asha şi X), Xbox, Surface şi perceptive Pixel.

Microsoft deţine astfel peste 90% din ecosistemul Windows Phone, cu ajutorul gamei Lumia de pe Nokia. De asemenea, compania achiziţionează şi linia de telefoane ieftine Asha, dar şi smartphone-urile low level, Nokia X.

Microsoft preia şi Nokia.com şi diviziile de social media. Nokia va exista pe infrastructură, hărţi HERE şi Advanced Technologies. Marca Nokia va rămâne la compania finlandeză şi va fi folosită pe feature-phone-uri timp de 10 ani de către Microsoft. Nokia nu va mai putea folosi numele pentru a produce telefoane până pe 31 decembrie 2015. Orice telefon cu Windows construit de Microsoft va purta brandul propriu.

Nokia a vândut 251 de milioane de telefoane mobile în ultimul an, atât smartphone-uri, cât şi feature phone-uri. Telefoanele cu Windows Phone au reprezentat 30 de milioane dintre acestea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: