Yahoo Messenger va fi închis pe 5 august, dar acolo unde nu îl mai foloseai deja

Yahoo Messenger va fi închis pe 5 august, dar acolo unde nu îl mai foloseai deja

Sub conducerea Marissei Mayer va fi închisă aplicaţia pentru desktop a Messenger. FOTO Reuters

Yahoo Messenger va fi închisă pe 5 august. Era timpul, deoarece în urmă cu câteva luni compania a lansat o versiune mai bună.

Yahoo Messenger vine pe Android şi iOS într-o aplicaţie modernă, capabilă să rivalizeze cu Facebook Messenger sau iMessage, dar versiunea de desktop nu mai are viitor din 5 august. Aceasta, care august 1998 debuta sub numele Yahoo Pager, va fi închisă. Contul de Yahoo va putea fi folosit pe smartphone sau pe web. Într-o vreme în care telefonul inteligent nu exista, Messenger a crescut acolo unde MSN şi AOL n-au putut. Acum, altele sunt mai populare.

„În decembrie 2015, am anunţat un nou Yahoo Messenger pentru mobil, web şi Yahoo Mail pe desktop, construite toate pe o platformă modernă. Această «renovare» le-a oferit utilizatorilor o cale incredibil de rapidă şi de frumoasă pentru a trimite - şi a opri de la trimitere - mesaje, poze, GIF-uri. Deşi oferim interoperabilitate între versiunea veche şi noul Messenger, îi încurajăm pe toţi utilizatorii să finalizeze tranziţia către acesta din urmă. Din 5 august 2016 oprim suportul pentru cea dintâi. Intenţionăm să ne concentrăm asupra noului Messenger, cu obiectivul de a le oferi cea mai bună experienţă utilizatorilor noştri“, informează Yahoo pe site-ul oficial.

Deşi Yahoo este acum în scădere sau, cel mult, stagnare, a fost o vreme în care a experimentat cu tot ceea ce îţi place acum pe Facebook sau chiar Snapchat. Avea stickere, mesaje audio, moduri de personalizare a textului, notificări audio, personalizarea casetei de chat şi posibilitatea de a realiza videoconferinţei. Deşi Messenger a fost futurist, nu era atunci momentul. Acum, jocurile revin în Facebook Messenger, deşi Yahoo făcea asta de la mijlocul anilor 2000. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: