Mercador.ro îşi schimbă identitatea şi devine OLX.ro

Mercador.ro îşi schimbă identitatea şi devine OLX.ro

Mercaodr devine OLX

Mercador.ro, unul dintre cele mai mari site-uri de anunţuri din România, devine Olx.ro, într-o mutare-surpriză care va fi anunţată oficial în această dimineaţă. Rebrandingul se face la nivel global în cadrul grupului Naspers, care deţinea Mercador.

Ştiri pe aceeaşi temă

Site-ul Mercador.ro redirecţionează în acest moment către Olx.ro, un alt site de anunţuri prezent pe piaţă de ceva vreme, dar cu o prezenţă minoră. OLX este un brand deţinut la nivel global de către Naspers, firma-mamă a Allegro, care a lansat Mercador.ro. 

În perioada următoare brandurile vor funcţiona în paralel, adică Mercador şi OLX, deşi sunt aceeaşi platofrmă, pot fi accesate de pe ambele adrese. În plus, Mercador va începe şi o campanie de informare pe TV, radio şi în presa scrisă. 

Procesul de rebranding a fost lansat acum aproximativ trei luni, potrivit Cristinei Gheorghiţoiu, manager Mercador.ro. "Nu ne aşteptăm ca oamenii să uite de Mercador. Oamenii vor fi educaţi să înţeleagă transferul de brand şi să înveţe noul nume. Va lua ceva timp, dar nu ne dorim ca oamenii să uite Mercador", a spus Gheorghiţoiu. Procesul în care site-urile vor funcţiona în paralel va continua pentru câteva luni. 

OLX a fost fondat în martie 2006 de către Alex Oxenford şi Fabrice Grinda. Reţeaua de site-uri de anunţuri funcţiona sub brandul OLX sau MundoAnuncio. Aparţine grupului Naspers. 

Mercador.ro a fost lansat în România în 2010 şi a devenit lider de piaţă. Platforma are două milioane de anunţuri gratuite. Potrivit unui studiu GfK, Mercador.ro s-a aflat pe primul loc în ceea ce priveşte notorietatea la nivelul site-urilor de anunţuri din România. Acum Mercador este cel mai accesat site din nişa sa, cu 4,3 milioane de utilizatori unici. 

Alte site-uri ale Naspers din Bulgaria, Ungaria, Polonia, Kazahstan şi Belarus vor trece prin rebranding, devenind OLX.ro. E un proces concomitent la nivelul grupului Naspers - sunt peste 100 de site-uri care poartă numele de OLX (online exchange). 

Toate opţiunile şi conturile utilizatorilor rămân neschimbate, doar brandul se schimbă.

Odată cu această schimbare OLX anunţă un sistem de localizare mai bun, o versiune web optimizată pentru mobil şi un update pentru aplicaţiile de iOS şi Android. 

Revenim cu detalii suplimentare de la evenimentul Mercador.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările