Google a lansat un serviciu nou menit să îi ajute pe cei care au o conexiune slabă la Internet

Google a lansat un serviciu nou menit să îi ajute pe cei care au o conexiune slabă la Internet

Google se gândeşte şi la cei care nu dispun de o conexiune prea bună la Internet şi le sare în ajutor cu un nou serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parte dintr-o iniţiativă mai amplă pentru promovarea serviciilor companiei şi în regiuni cu infrastructură de acces la internet mai slab dezvoltată, Google testează o versiune Lite a aplicaţiei Search pentru dispozitive mobile, mai bine adaptată pentru folosirea prin conexiuni intermitente sau cu viteze reduse de acces la internet.

Funcţionalitatea Search Lite este în mare parte identică versiunii standard a aplicaţiei Google Search, căutările putând fi iniţiate atât prin tastarea directă, cât şi rostirea cuvintelor care sunt preluate folosind tehnologii de recunoaştere vocală.

Este prezentă şi secţiunea Google News, cu informaţii despre starea vremii şi ştirile locale. În schimb, pentru folosirea mai eficientă a conexiunii la internet interfaţa înlocuieşte imaginile adaptate după context cu un set de icon-uri reprezentând principalele categorii de informaţii disponibile.

În plus, va fi evitată folosirea în fundal a conexiunii la internet, pentru o mai bună economisire a traficului de date disponibil. Similar aplicaţiei YouTube Go, Search Lite va descărca mai multe informaţii atunci când este disponibilă conexiunea Wi-Fi, păstrând o arhivă offline conţinând ultimele căutări realizate.

citeste totul despre: