Google a lansat în România două servicii care te vor ajuta să-ţi planifici mai uşor vacanţa

Google a lansat în România două servicii care te vor ajuta să-ţi planifici mai uşor vacanţa

Vacanţa s-a terminat, vara a trecut. Pentru cele viitoare, Google a lansat astăzi două noi servicii pentru utilizatorii săi din România.

Ele sunt Zboruri şi Destinaţii (Flights şi Destinations - denumirile originale în limba engleză), cele două servicii fiind acum localizate şi pentru România. Asta înseamnă că au interfaţă în limba română, informaţii despre preţuri în lei şi mai multe date specifice României.

Google Destinaţii este un serviciu care te ajută să îţi planifici vacanţa direct de pe telefon. Pentru asta, trebuie să cauţi pe Google o ţară, oraş sau continent, alături de cuvintele „călătorie” sau „destinaţie”. Rezultatul va fi o colecţie de opţiuni şi variante pentru locul respectiv, inclusiv zboruri şi hoteluri. Căutarea se poate face şi plecând de la un interes specific, de exemplu schi, plaje sau scufundări. 

Secţiunea „Ghid de călătorie” va cuprinde informaţii despre vremea din locul respectiv, în diferite perioade ale anului, sau când este vârful sezonului turistic, în cazul în care căutaţi o vacanţă fără aglomeraţie.

Secţiunea „Organizaţi o călătorie cu Google” oferă informaţii despre tarifele hotelurilor şi zborurilor, inclusiv variaţia lor pentru următoarele şase luni, ceea ce este foarte util pentru construirea unui buget estimativ al vacanţei.

Căutarea poate fi personalizată pe baza preferinţelor privind hotelurile şi numărul de stele, sau opţiunea de zboruri directe sau nu. Mai mult, noua funcţie va arăta cele mai frecvent folosite itinerarii pentru destinaţia aleasă, pe baza opţiunilor altor vizitatori.

În cazul în care ştii unde vrei să mergi în vacanţă, biletul de avion către destinaţia aleasă este următoarea problemă de rezolvat, în multe cazuri. Aici intervine celălalt serviciu nou lansat de Google în România, Zboruri. Acesta te ajută să găseşti cele mai bune zboruri, să compari opţiunile existente şi să rezervi biletul foarte uşor. Google Zboruri va afişa la început opţiuni de zboruri pe care le consideră potrivite, din punct de vedere al costului.

După ce ai căutat ruta de zbor, de exemplu între Bucureşti şi Roma, Google Flights îţi poate afişa şi sfaturi, precum date alternative pentru zbor sau opţiuni diferite de aeroporturi, care pot reduce costul călătoriei. Un alt sfat util poate fi legat de o atenţionare privind perioade în care este de aşteptat ca preţurile zborului să crească sau să scadă. Acest lucru te poate ajuta să-ţi faci rezervarea la momentul potrivit din punct de vedere al costului.

În cazul în care nu doreşti încă să faci rezervarea zborului, dar vrei să fii la curent cu evoluţia preţului pentru destinaţia aleasă, serviciul Zboruri îţi poate oferi alerte despre preţul unui anume zbor, pe o anumită dată sau rută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările