Euro 2016: românii comandă mai multă mâncare online. Ce feluri preferă

Euro 2016: românii comandă mai multă mâncare online. Ce feluri preferă

Meciurile României au atras cele mai multe comenzi. FOTO Getty Images

În timpul meciurilor de la Euro 2016, românii au ajuns să comande mai multă mâncare online. Pizza a fost una dintre cele mai populare alegeri.

Potrivit FoodPanda, comenzile se dublează în serile în care sunt difuzate partidele de la Euro 2016, iar în timpul meciurilor României, numărul acestora a crescut şi cu 200%. Preparatele culinare preferate de suporteri sunt pizza şi burgerii, care generează două treimi din vânzările restaurantelor listate pe platformă. Ca interval orar, cea mai mare creştere a comenzilor online de mâncare se înregistrează între 19.00 – 22.00, când sunt programate principalele meciuri din competiţie.

Statistica asta e interesantă, deoarece vara nu este tocmai cel mai bun sezon din an. Oamenii preferă să iasă la terasă şi nu mai comandă mâncare online la fel de mult. Însă Euro 2016 i-a făcut pe clienţi să comande mai mult acasă, cât se uită la meci. Mai mult, trebuie reţinut că telespectatorii urmăresc meciurile împreună cu prietenii, iar asta se reflectă şi în valoarea bonului, care a crescut cu până la 150%, maximele fiind înregistrate chiar pe 10 iunie, în deschiderea Euro 2016, când naţionala de fotbal a României a jucat contra Franţei. Cele mai mari trei comenzi înregistrate până acum au fost în valoare de 531 lei, 386 lei şi 274 lei, primele două fiind livrate în Bucureşti, iar ultima a fost plasată de un clujean.

Ca băuturi, berea a fost preferată de cei mai mulţi, în timp ce sucurile carbogazoase au fost cerute de 20% din clienţi, iar apa minerală sau plată şi sucurile necarbogazoase au avut o pondere de 5% din total. Şi în timp ce pizza şi burgerii au fost preferate de peste 65% din clienţi, au fost şi persoane care au optat pentru preparate excentrice. Lista acestora cuprinde aripioare cu ţuică chinezească, porc Hai Tai cu iarbă de mare, bambus, sos de soia, ceapă şi usturoi sau triunghiuri crocante cu carne de porc, ceapă verde, vin de orez, sos chili, ghimbir şi ulei dulce de susan.

În ceea ce priveşte dispozitivele folosite de aceştia, mai bine de 70% au apelat la aplicaţia mobilă pentru a alege mâncarea de pe Internet şi majoritatea a optat pentru plata online cu cardul. Dintre cei care au utilizat smartphone-uri şi tablete pentru plasarea comenzilor pe platforme de food ordering, peste 51% au dispozitive cu iOS, peste 48% au dispozitive cu Android şi 1% Windows Phone.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: