Cea mai populară aplicaţie de „curăţare“ a calculatorului a fost spartă de hackeri. Milioane de utilizatori au fost afectaţi

Cea mai populară aplicaţie de „curăţare“ a calculatorului a fost spartă de hackeri. Milioane de utilizatori au fost afectaţi

Foto: TNW

Aplicaţia CCleaner, dezvoltată de Piriform şi Avast, a fost afectată de malware. Hackerii au avut în plan infectarea a milioane de utilizatori cu un virus care afectează versiunea descărcată între 15 august şi 12 septembrie 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Virusul de tip malware a furat datele de sistem din calculatoarele oamenilor, care cuprind numele PC-ului, versiunea de Windows instalată, procesele deschise şi adresele MAC ale adaptoarelor de reţea. Aplicaţia CCleaner se poate lăuda cu mai mult de două miliarde de download-uri de-a lungul timpului.

Piriform şi Avast au confirmat atacul şi au declarat că datele furate de hackeri sunt, cel mai probabil, nefolositoare, din cauză că sunt criptate în mod automat şi nu pot fi accesate. Verisunea infectată de CCleaner a fost descărcată de 2,27 milioane de utilizatori.

Inginerii din echipa CCleaner au dat asigurări că utilizatorii nu au de ce să se teamă, iar atacul a avut rolul de a îl pregăti pe un altul, mult mai mare. Din fericire hackerii au fost despistaţi şi opriţi la timp. Cei care au downloadat verisunea infectată pot intra pe site-ul Piriform, aici, urmând să facă imediat update-ul la ultima versiune. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările