În finala naţională a League of Legends poţi vedea ce e sportul electronic

În finala naţională a League of Legends poţi vedea ce e sportul electronic

Samsung Galaxy versus SK Telecom T1, în finala mondială disputată în SUA. FOTO Riot Games

Spre deosebire de alte ţări, România încă nu este o piaţă prea mare pentru eSports, dar în finala turneului naţional de League of Legends poţi vedea ce reprezintă această nouă etapă în sport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nexus Gaming şi Great! Team sunt cele două echipe finaliste, care se vor întrece pe 19 noiembrie pentru a câştiga turneul naţional de LoL. Meciul final se va desfăşura la Auditorium Pallady, în Bucureşti, iar biletele sunt disponibile online şi costă 35 de lei.

Până la finală trebuie să ştii însă că în faza aceasta naţională au fost aproximativ 250 echipe, care au participat în etapa online. Aceasta a debutat pe 17 octombrie şi s-a încheiat pe 31. Premiile pentru cele două finaliste, cât şi pentru echipele situate pe locurile 3 şi 4 în etapa online, sunt de circa 4.000 euro. Detalii despre eveniment sunt şi pe Facebook.

Deşi eSports – sporturi electronice - nu au fost încă recunoscute în România drept ramură a sportului clasic, au devenit divertismentul preferat pentru un public din ce în ce mai mare. Majoritatea pasionaţilor de jocuri video urmăresc competiţii online şi participă la evenimente unde îşi încurajează echipele şi jucătorii favoriţi, exact ca în cazul oricărui alt sport, după cum scria şi VICE după cea mai importantă competiţie din Polonia de anul acesta.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările