Articol publicitar

TOP 10 umidificatoare ideale pentru un aer mai bun acasă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
umidificator

Ştim cu toţii că, o viaţă îndelungată se bazează atât pe confort, cât şi pe sănătatea pe care ne-o oferă mediu înconjurător. Şi, deşi tehnologia a avansat pe repede înainte, lucru pe care nu-l putem trece cu vederea, calitatea vieţii necesită mai mult ajutor. Cu atât mai mult când, gradul de poluare a crescut iar astfel, incidenţa apariţiei unor boli şi alergii este tot mai mare.

Un umidificator ne poate ajuta zilnic să schimbăm condiţia de sănătate şi transformă orice clipă într-o adevărată plăcere prin numeroasele beneficii oferite. Iar dacă şi tu îţi doreşti un astfel de aparat, ai ajuns în locul potrivit.

Astăzi vrem să-ţi prezentăm toate beneficiile pe care ţi le poate oferi umidificatorul, dar şi să te ajutăm să-l schimbi pe cel vechi cu unul nou, fie să-ţi alegi primul tău aparat de acest fel care să te încânte pe deplin.

Achiziţia unui umidificator - moft sau necesitate?

Umidificatorul este acel dispozitiv care absoarbe impurităţile din mediul înconjurător, filtrând aerul şi separându-l de acele particule ce pot pătrunde în sistemul respirator, digestiv etc. şi care pot duce la apariţia unor afecţiuni de sănătate sau le pot agrava de cele deja existente. Automat, în acelaşi timp, incidenţa bacteriilor este în permanenţă în scădere iar ulterior, umiditatea este echilibrată la normalul admisibil astfel încât lupta de prevenţie sau împotriva mucegaiului se transformă într-un adevărat succes.

Si, cu o tendinţă de poluare aflată într-o continuă creştere, umidificatorul se dovedeşte a fi cu adevărat o necesitate în secolul curent, nicicum un moft aparent. Astfel, poţi face o investiţie benefică sănătăţii tale şi pe termen lung atunci când alegi umidificatorul potrivit.

Beneficiile umidificatorului

Umidificatorul te poate ajuta nu doar să previi apariţia bolilor prin efectul antobacterian, dar în acelaşi timp vine în ajutorul tău în diminuare prafului, a umidităţii în exces, inclusiv în eliminarea mirosurilor neplăcute din locuinţă. Iar ca urmare a acestui aspect, va fi o soluţie mai uşor de tolerat de orice membru al familie. În timp ce unele produse pot agrava o serie de alergii sau pot oferi neplăceri (cum sunt produsele de igienă pe bază de alcool sau parfum), umidificatoarele se pliază pe nevoile întregii familii, indiferent de vârstă, fără a emite mirosuri nedorite. Există inclusiv opţiuni pe care le poţi asocia cu uleiuri esenţiale astfel încât să învălui casa într-o adiere proaspătă conform preferinţelor proprii.

Totodată, el este baza unui confort crescut într-o încăpere la care nu exista un echilibru termic sau în spaţiile foarte umede, acolo unde mucegaiul poate cauza adevărate probleme de sănătate, dar şi estetice. Imaginează-ţi că, având la dispoziţie un umidificator de calitate, nu va mai trebui să-ţi faci cu privire la deteriorarea mobilierului sau a textilelor, cu curăţatul frecvent şi văruitul pereţilor etc. Iar dacă te-ai săturat să ţi se strice în mod constant echipamentele electronice din casă sau la birou, află că, un motiv pentru potenţialele defecţiuni poate fi reprezentat de creşterea umidităţii ambientale pe care o vei putea controla prin intermediul umidificatorului.

În acelaşi timp, în cazul unor viroze de exemplu, riscul agravării acestora sau a transmiterii între membrii familiei, vor fi diminuate atunci când ai la dispoziţie un umidificator. Iar sistemul respirator va fi recunoscător, oferindu-ţi inclusiv o mână de ajutor în prevenirea şi reducerea episoadelor de sforăit la care participă mai mulţi factori.

Ca prin urmare, un umidificator îţi va oferi beneficii variate şi va contribui zi de zi la sănătatea familiei tale.

Cel mai bun umidificator - mai simplu de ales ca niciodată

Din dorinţa de a le veni în ajutor oamenilor, producătorii pun astăzi la dispoziţia ta numeroase modele de umidificatoare. Este un alt beneficiu de care poţi avea parte. Însă, alegerea umidificatorului nu trebuie făcută la întâmplare, ci ţinând cont de caracteristicile pe care le prezintă mediul în care acesta va fi utilizat. Şi, dacă este pentru prima dată când alegi un astfel de echipament, iată câteva aspecte de care să ţii cont.

Dimensiunea încăperii

Umidificatorul trebuie ales raportându-te la dimensiunea încăperii pentru a te asigura de un randament sporit. Astfel, cu cât încăperea este mai mare, cu atât vei avea nevoie de un umidificator a cărui capacitate să suporte filtrarea aerului de pe întreaga suprafaţă. Iar în acest mod, dimensiunea aparatului va creşte direct proporţional, la fel ca şi costurile de achiziţie.

Sistemul de filtrare

Majoritatea umidificatoarelor funcţionează pe bază de apă, care are capacitatea de a reţine impurităţile în interiorul dispozitivului. Însă, există şi umidificatoare care funcţionează în baza unor filtre sau se folosesc de acestea în mod adjuvant, pentru un randament de filtrare mai ridicat. Indiferent de metoda de filtrare, apa va trebui schimbată sau introdusă periodic în sistem, în timp ce filtrele pot necesita o curăţare şi/sau înlocuire la perioade regulate de timp. În aceste situaţii îţi pot fi de folos acele umidificatoare care sunt prevăzute cu senzori ce îţi pot indica momentul în care scade nivelul apei din sistem sau defecţiuni ale filtrelor, fie un umidificator la care nivelul apei sau filtrele sunt vizibile.

Putere

Puterea este un parametru esenţial în funcţionarea dispozitivelor electrice cum sunt umidificatoarele. În general, şi ea creşte o dată cu mărime şi capacitatea de prelucrare a aerului dintr-o încăpere, dar există şi modele performante compacte din punct de vedere al mărimii. Un umidificator cu o putere mai mare va avea în mod automat un consum electric mai sporit şi va creşte costurile la factura electrică. Dar în ansamblu, ales corespunzător, nu vei întâmpina neplăceri.

Zgomotul

Poţi utiliza umidificatorul zi şi noapte. Iar în momentele de odihnă şi relaxare este esenţial ca umidificatorul ales să fie unul silenţios, adică să aibă o intensitate zgomotoasă exprimată în dB sau decibeli cu un număr cât mai redus. Vei găsi inclusiv umidificatoare cu ultrasunete care pot fi mai silenţioase decât cele clasice.

Printre caracteristicile relevante se poate afla şi renumele mărcii, controlul inteligent şi numeroase programe de funcţionare, capacitate de dedurizare şi auto-curăţare, modul dedicat pentru odihnă, sistem de protecţie la şocuri etc.

10 sugestii de umidificatoare pentru locuinţe mari şi mici

l Umidificator Philips HU2718/10, NanoCloud, 3 viteze, Acoperire până la 32 mp, 2 L, Auto&Sleep (Negru)

umidificator

Acest umidificator de la Philips te ajută să înlături cu succes bacteriile din locuinţă cu o eficienţă de până la 99%, având o eficacitate dovedită împotriva petelor, a mucegaiului şi în controlul umidităţii ambientale. Este prevăzut cu senzori digitali şi funcţie de confort în momentele de odihnă, astfel încât nu necesită programare cu fiecare utilizare, iar somnul va fi mai plăcut.

Indicatorul digital îţi afişează nivelul de umiditate şi al apei în timp real, pentru o utilizare facilă.

l Umidificator de aer Rowenta HU5220F0, 5.9l (Negru)

Dacă eşti fan Rowenta, cu siguranţă îţi va atrage atenţia şi acest umidificator digital. Eliberează abur constant asigurând purifierea eficientă a aerului, fără a produce un zgomot deranjant, chiar şi pe perioade îndelungate cuprinse între 12-30 ore de funcţionare continuă. Este perfect pentru spaţiile ce depăşesc suprafaţa de 50 m² şi are o garanţie de până la 10 ani pentru componentele sale. Filtrarea se realizează prin apă, aceasta fiind uşor de schimbat şi de introdus în sistem.

l Umidificator Vitek VT-2343, 3.8 L, 20 mp, 190 mL/h (Alb/Negru)

umidificator

Pentru încăperi de dimensiuni reduse, umidificatorul Vitek poate reprezenta o soluţie excelentă şi economică în acelaşi timp. Are o putere de 23 W şi este prevăzut cu 3 trepte ajustabile putere ce pot fi manevrate prin intermediul panoului de control digital.

Dispune de higrometru incorporat pentru o măsurare precisă a umidităţii, cât şi de un senzor care te atenţionează în momentul în care cuva necesită a fi reumplută cu apă.

l Umidificator ultrasonic cu abur rece Laica HI3012

Umidificatorul Laica poate fi o alegere de care să se îndrăgostească inclusiv copiii având în vedere că dispozitivul dispune inclusiv de indicatoare luminoase prin intermediul cărora se poate transforma cu succes într-o lampă simpatică, de veghe.

Se alimentează cu energie electrică şi reglează nivelul de umiditate prin intermediul emisiei silenţioase de vapori ce poate funcţiona constant până la 8 ore. Îl poţi asocia inclusiv cu o serie de esenţe parfumate astfel încât să răspândeşti în încăpere un miros încântător.

l Umidificator Levoit Classic 200-RWH, Capacitate 4 L, Oprire automata (Alb)

umidificator

O alegere de succes poate fi inclusiv umidificatorul Levoit, ce poate fi utilizat pentru curăţarea aerului în încăperi cu o suprafaţă de până la 35 m² precum birouri, holuri, camera copilului, garsoniere etc.

Are o greutate redusă care-l face uşor de transportat şi un rezervor de apă cu o capacitate de 4 litri, care se evaporă lent. Vine şi cu funcţia de oprire automată atunci când rezervorul de apă se goleşte, contribuind la siguranţa personală, cât şi la mentenanţa dispozitivului.

l Umidificator MPM MNP-04, 25 W, 5 L, 300 ml/h, Recomandat pentru încăperi de până la 30 mp, Filtru ceramică (Alb)

umidificator

Performant, modern şi compact - aşa se poate descrie umidificatorul MPM care la fel, va completa excelent nevoile persoanelor care locuiesc sau activează pe o suprafaţă de până la 30 m². Acesta contribuie la un somn mai liniştit şi facilitează respiraţia, soluţionând disconfortul pe care îl creează aerul plin de praf şi bacterii, cel uscat etc. Este prevăzut cu o serie de senzori care permit indicarea cât mai precisă a nivelului de umiditate din încăpere. Poate fi utilizat în două moduri: clasic, cu rol exclusiv de umidificator, dar şi pe post de odorizant, adăugând câteva picături de ulei esenţial în rezervorul dedicat.

l Mini - umidificator de aer Beurer LB12

Te poţi bucura de o calitate perfectă a aerului chiar şi în călătorii, dar şi în cele mai reduse spaţii care-ţi dau adevărate bătăi de cap în ceea ce priveşte aerul închis şi uscat sau umiditatea în exces. Acest umidificator compact cu o putere de doar 15W este perfect în orice context, fiind eficient pentru spaţii destul de generoase, dar reduse în acelaşi timp. De această dată, mecanismul de dozare al apei filtrante este puţin diferit, dar comod, fiind necesară asocierea cu o sticlă uzuală de apă în timpul funcţionării.

l Umidificator de aer Blaupunkt AHS802, 5 L, 400 ml/h, Display LED, Ionizare, Aromaterapie (Alb)

Din grijă pentru sistemul respirator, pentru cel digestiv şi inclusiv pentru piele, umidificatorul Blaupunckt creează o ambianţă optimă de zi sau noapte pentru un trai fără griji. Faţă de alte dispozitive prezentate anterior, acesta dispune de filtru certificat HEPA şi cu sistem de ionizare, ce asigură o eficienţă şi mai sporită în cazul luptei împotriva alergiilor, a bacteriilor etc.

Vine şi cu un design elegant dar totuşi minimalist, ce dispune de ecran şi control digital, care transformă umidificatorul într-un accesoriu decorativ excelent.

l Umidificator de Aer Adler AD7954, 1 L, 18 W, 100 ml/h, Funcţionare silenţioasă (Negru/Auriu)

Cei de la Adler vin cu o propunere atractivă cel puţin din punct de vedere estetic, o alegere care poate reda confortul în diferite medii reduse ca dimensiune.

Mecanismul este unul clasic, printr-un buton care se învârte pentru ajustarea nivelului de umiditate dorit. Funcţionează pe bază de apă iar rezervorul are o capacitate de aproximativ 1 litru, ce poate asigura o funcţionare constantă de până la 10 ore.

l Umidificator de aer ETA ETA062690000, 115 W, 7.6 L, Recomandat pentru încăperi de până la 125 mp (Alb)

Şi nu în cele din urmă, îţi prezentăm inclusiv un umidificator la un preţ accesibil, ideal pentru încăperile extrem de generoase sau locuinţe tip open-space - dispozitivul ETA ETA062690000. Are o greutate aproximativă de 3 kg şi asigură un mediu ambiant relaxant şi sănătos prin filtrarea impurităţilor cu ajutorul vaporilor de apă.

Umidificatorul dispune de un ecran digital ce permite analiza umidităţii în timp real, cât şi ajustarea acesteia la nivelul optim. Bineînţeles, nici de la acest model nu lipseşte funcţia de ajustare pentru somn, asigurând o funcţionare cu un zgomot redus ce nu va afecta performanţele de a doua zi. Îi poţi programa cu uşurinţă timpul de funcţionare, iar cuva de apă este transparentă astfel încât să poţi surprinde instantaneu momentul când nivelul apei scade şi necesită reumplere.

Iar modele vei găsi mult mai multe, în special în mediul online. Dar dacă înainte de a alege un umidificator vrei să-l vezi cu ochii tăi, te aşteptăm în showroom să-ţi prezentăm toate modelele pe care ţi le punem la dispoziţie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite