Televizoarele smart pot fi folosite pentru a vă spiona, avertizează FBI

Televizoarele smart pot fi folosite pentru a vă spiona, avertizează FBI

Într-un mesaj adresat consumatorilor înainte de perioada sărbătorilor, biroul FBI din Portland avertizează cu privire la pericolele pe care le pot avea televizoarele smart.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, mesajul vorbeşte despre pericolele televizoarelor conectate la internet şi echipate cu capacităţi de recunoaştere facială, care pot fi vulnerabile în faţa atacatorilor cibernetici. În plus, şi producătorii sau dezvoltatorii de aplicaţii ar putea folosi diferite funcţii ale televizoarelor smart pentru a-i spiona pe consumatori.

”Televizoarele inteligente din noua generaţie au un software complex, sunt conectate la internet şi de multe ori au şi microfoane integrate” spune Matt Tait, expert în securitate cibernetică şi fost analist în cadrul GCHQ, serviciul de informaţii britanic. El menţionează că, deşi aceste funcţii oferă accesul la servicii de streaming sau posibilitatea de a realiza comenzi vocale, ”îi pot servi pe hackeri dacă dispozitivul este compromis”.

”În cel mai bun caz, aceştia ar putea să schimbe canalele, să modifice volumul sunetului sau să le arate copiilor voştri videoclipuri nepotrivite. În cel mai rău caz, ar putea să vă filmeze dormitorul şi să vă asculte cu ajutorul camerei şi microfonului din televizor” precizează avertismentul FBI, citat de CNN.

”Nu vă conectaţi dispozitivul la o reţea de internet”

Instituţia recomandă consumatorilor care deţin un astfel de televizor inteligent să se informeze cu privire la setările sale de securitate, să schimbe parolele iniţiale setate de producători şi să înţeleagă cum ar putea să dezactiveze microfonul şi camera acestuia.

În plus, la fel ca în cazul dispozitivelor mobile sau al laptop-urilor, este recomandată actualizarea constantă a software-ului televizorului la ultima versiune disponibilă.

”În general, clienţii care îşi menţin dispozitivele actualizate nu vor avea prea multe motive de panică” spune Tait. ”Dar pentru cei care sunt foarte îngrijoraţi, sau nu doresc aceste funcţii inteligente, există o soluţie foarte simplă pentru a-i ţine departe pe hackeri: nu vă conectaţi dispozitivul la o reţea de internet.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: