Fitbit, pe cale să fie cumpărată de către Google

Fitbit, pe cale să fie cumpărată de către Google

Producătorul de wearables care are un sediu important şi în Bucureşti este din ce în ce mai aproape de a fi achiziţionată de gigantul Alphabet, compania mamă a Google.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse apropiate celor de la Reuters arată că tranzacţia nu este momentan confirmată, şi nici suma pe care ar oferi-o cei de la Alphabet nu este cunoscută. Luna trecută, CNBC anunţa că Fitbit explorează posibilitatea unei eventuale vânzări.

De ce ar reprezenta Fitbit o atracţie pentru Google?

Google are o contribuţie la piaţa de dispozitive wearables, însă una redusă în acest moment la WearOS, sistemul său de operare construit pentru astfel de device-uri. 

Competiţia este una aprigă, Apple Watch reprezentând în continuare principalul jucător al acestei pieţe, iar Google nu a reuşit să vândă sistemul său de operare altor nume importante, precum Samsung, care a preferat dezvoltarea propriului său OS, Tizen.

Au circulat numeroase zvonuri în ultimii ani despre un posibil smartwatch lansat în gama Pixel de către cei de la Google, acesta fiind cazul şi la ultimul eveniment organizat de Google cu ocazia anunţului lui Pixel 4. Compania nu a venit însă cu un astfel de produs, deşi în ianuarie a achiziţionat o tehnologie pentru smartwatch-uri dezvoltată de Fossil pentru suma de 40 de milioane de dolari.

Fitbit este liderul pe piaţa trackerelor de fitness, şi nici smartwatch-urile sale nu au dezamăgit în ultimii ani. Versa, Ionic şi Versa 2 au înregistrat cifre bune de vânzări, astfel încât compania ar putea reprezenta o soluţie pentru problema celor de la Google, şi motorul din spatele lansării primului smartwatch al gigantului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: