Cele mai bune echipe şi proiecte la Innovation Labs 2016 în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul hackathon pentru Innovation Labs 2016 s-a desfăşurat în Bucureşti, iar acum ştim ce echipe au impresionat juriul. Urmează alte trei oraşe.

Acest hackathon al Innovation Labs presupune că echipele, timp de 24 de ore, muncesc să transforme o idee într-un prototip. Cele mai bune 24 de echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de preaccelerare. Urmează alte trei hackathoane, în Cluj, Sibiu şi Timişoara, în 12-13 martie 2016. La ediţia din Capitală au participat peste 200 de tineri, cu idei pentru cele patru direcţii ale programului: agricultură, cibersecuritate, sănătate şi stil de viaţă, comerţ. În prima zi a evenimentului au fost înscrise 72 de echipe care şi-au prezentat ideile de produse inovatoare. Câştigătorii vor fi prezentaţi pe site, tot acolo putând fi consultată şi lista din 2015.

Echipa Beenocular, spre exemplu, dezvoltă o soluţie bazată pe senzori prin care apicultorii vor monitoriza automat bunăstarea albinelor din stupi, economisind zeci de ore lunar şi câştigând date precise, relevante şi în timp real. Inovaţia Beenocular constă mai ales în diagnoza bazată pe analiza sunetului. Echipa ENTy propune un dispozitiv disruptiv pentru identificarea problemelor de echilibru, util testării periodice a profesioniştilor care lucrează la înălţime, precum piloţi, alpinişti utilitari sau căţărători. Spre deosebire de echipamentele actuale utilizate în consultaţiile ORL pentru testarea echilibrului, dispozitivul ENTy are dimensiuni reduse, este low cost şi produce informaţii uşor interpretabile de către medici.

După o primă etapă de votare din partea publicului şi a juriului, în hackathon au rămas 42 de echipe, care, timp de 24 ore, au lucrat la realizarea unui prototip. În cea de-a doua zi, echipele şi-au prezentat versiunea rafinată a conceptului la care au lucrat peste noapte. Timp de două minute, fiecare echipă şi-a demonstrat evoluţia de la o simplă idee la un concept viabil al unui produs util pentru utilizatori. Juriul a selectat conceptele cu cel mai ridicat potenţial, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor mai departe, în etapa de mentorat a Innovation Labs.

Echipele câştigătoare din hackathon intră într-o perioadă de pregătire de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Ei vor împărtăşi experienţele unor antreprenori de vârf şi vor avea parte de acces la tehnologii de ultimă generaţie. Astfel, echipele îşi vor rafina conceptul şi prototipul pentru a-l înscrie în traiectoria către un produs de impact global. Pe 24 mai 2016, la Demo Day, echipele finaliste îşi vor prezenta prototipurile în faţa partenerilor, a reprezentanţilor media şi a potenţialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate şi să beneficieze de sprijinul Innovation Labs şi după încheierea programului.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite