BeoPlay E6, căşti bluetooth pentru oameni activi de la Bang&Olufsen [TECH REVIEW]

BeoPlay E6, căşti bluetooth pentru oameni activi de la Bang&Olufsen [TECH REVIEW]

FOTO Adrian Pogîngeanu

BeoPlay E6 sunt căşti bluetooth intraauriculare cu sunet foarte bun, pentru pasionaţi de sport, produse de compania daneză Bang&Olufsen. Fiind dedicate persoanelor active şi spaţiilor deschise, dispun de rezistenţă la deteriorare, transpiraţie şi umezeală.

Ştiri pe aceeaşi temă

BeoPlay E6 au trei variante de culoare black, sand şi o ediţie specială autumn. Designul căştilor e realizat de artistul danez Jacob Wagner. Îmi place cum îşi defineşte Jacob munca şi cred că se potriveşte bine cu BeoPlay E6: “…expresses the essence of a product in a minimalistic, poetic and playful manner”.

Le-am testat pe cele nisip. Firul e protejat cu un material textil.

Ţinând cont de destinaţia mai specială, le-am folosit la alergat şi alte exerciţii fizice: flotări, tracţiuni etc. La jogging, BeoPlay E6 stau bine în urechi, dar uneori am simţit nevoia să le mai ajustez. La exerciţiile pe loc nu s-au mişcat.

Când le-am folosit pentru apeluri, le-am ţinut în faţă, nu pe ceafă, şi se aud suficient de bine încât cel cu care dialoghezi să nu-şi dea seama că foloseşti căşti. Ai posibilitatea, atunci când nu le foloseşti, să le laşi agăţate în jurul gâtului, pentru că se prind cu ajutorul unor magneţi. E bine să fii atent, totuşi, magneţii nu sunt foarte puternici şi s-ar putea să cadă. 

Când nu le foloseşti intră în stand-by şi se decontectează de la smartphone, prelungind viaţa bateriei. Bang&Olufsen promite 5 ore de folosire pentru BeoPlay E6. Se reconecteză imediat ce reîncepi să asculţi. Din testele mele pe muzică şi filme depăşesc 6 ore, iar pentru apeluri nu ţin mai mult de 3-4 ore. Încărcarea durează circa o oră şi jumătate. Aşa că în medie se încadrează în specificaţii. 

Specificaţii tehnice: bluetooth 4.2, frecvenţă de răspuns 20 - 20,000Hz, impedanţă 16 Ohms, microfon omnidirectional, drivere Electro-Dynamic cu diametru de 6.4mm, sensibilitate 113dB SPL +/-3dB, -3dbFS @ 1kHz. Lungimea firului 52 cm, iar greutatea căştilor e de 21 de grame.

Există şi o aplicaţie dedicată pentru îmbunătăţirea sunetului pe Android şi iOS, dar părerile sunt împărţite legat de utilitatea ei. Eu sunt indecis, e bine s-o încercaţi totuşi, cine ştie?

Butoanele de play/pause, volum+, volum- sunt pe parte stângă, uşor accesibile şi sensibile la comenzi.


Pe partea dreaptă e un modul cu contacte, care se introduce în încărcător, dar fii atent să nu-l pui invers.

Rar am întâlnit o pereche de căşti care nu suferă distorsiuni când sunetul e ridicat la maximum. Instrumentele se aud tare şi suficient de clar pentru a le deosebi. Când ascuţi rock există totuşi o deformare inevitabilă pe sunete înalte şi un uşor disconfort. Recomandarea mea este să păstraţi volumul undeva între 30% şi 50%. Se pretează la fel de bine pentru muzică clasică, rock, electro, hip-hop, populară etc. 

Ma uit la serialul Blacklist de ceva vreme, profesional vorbind sunt fascinat de personalitatea lui Raymond Redington, un "psihopat pozitiv". Când l-am vizionat prima dată cu BeoPlay E6, relaţia noastră a devenit personală. M-am simţit ca şi cum mi-ar fi vorbit direct. Vocea lui era calmă şi clară, dar ce spunea nu era deloc plăcut. Nu mai eram in pat la mine acasa, ci un personaj din film aflat la dispoziţia lui. Hi, RED, It's was not nice to meet you!

Pachetul conţine căştile, încărcătorul, rezerve de feţe pentru căşti, rezerve de dopuri de silicon (diverse dimensiuni), rezerve de clipsuri pentru fir, carte tehnică.

Căştile Beoplay E6 vor fi disponibile în România la preţul de 1.399 RON

citeste totul despre: