Tocmai unul dintre acele gadgeturi care au funcţionat cel mai mult au fost playere multimedia pentru televiziune, care ne permit să transformăm aproape orice televizor vechi într-un smart TV.

Fire TV Stick Lite de la Amazon

Acest dispozitiv mic, proiectat şi comercializat de Amazon, este cea mai ieftină opţiune pentru a putea vizualiza conţinutul la care avem acces de pe mobil sau tabletă fără a fi nevoie de cabluri la televizorul nostru obişnuit. Cu funcţionarea bazată pe o conexiune mini HDMI cu format Pen-drive, pentru a viziona conţinutul preferat, va fi vorba de introducerea acestuia în slotul TV, conectarea la semnalul Wi-Fi de acasă şi conectarea la o priză. În ciuda măsurătorilor sale, acest mic dispozitiv minunat ne va oferi o calitate a imaginii Full HD şi un control foarte confortabil folosind o telecomandă, care oferă o opţiune de control vocal, astfel încât să îi putem spune direct ce vrem să facă. Dintre aplicaţiile compatibile cu acest dispozitiv, se vor remarca, printre altele, Netflix, YouTube, Prime Video şi Disney +. În plus, membrii Amazon Prime vor avea acces nelimitat la mii de filme şi episoade incluse pe acea platformă.

Smart TV – descoperă ofertele eMAG

Xiaomi Mi TV Stick

O altă opţiune foarte economică care ne oferă calitate şi un extra în ceea ce priveşte sunetul este acest model fabricat de gigantul tehnologic Xiaomi. Pe lângă faptul că este un dispozitiv rapid şi inteligent, dezvoltat cu Android TV 9.0 pentru funcţionalităţi superioare, acest Mi TV Stick are un sistem audio premium DOLBY şi DTS, care ne va oferi o experienţă mult mai captivantă. În ceea ce priveşte calitatea imaginii, ne vom bucura de conţinut de până la 1080p, ceea ce ne va garanta o mare claritate şi o varietate de culori. Complementar cu controlul funcţiilor oferite de telecomandă, acest dispozitiv ne oferă acces la asistentul vocal Google, care ne va recunoaşte instrucţiunile şi le va urma în mod autonom. Ca şi în modelul anterior, acest dispozitiv are o preinstalare şi compatibilitate cu aplicaţiile Netflix, Prime video, YouTube, Google Play Store şi multe altele.

Apple TV HD

Pentru cei care de fiecare dată când cumpără un dispozitiv, merg întotdeauna la opţiunea pe care ştiu că le va oferi calitate, durabilitate şi fiabilitate şi au creat deja un mic ecosistem Apple acasă, acesta va fi cel mai bun aliat al lor. Acest mic player multimedia de la gigantul tehnologic american ne va permite să lansăm de pe iPhone, iPad sau Mac tot felul de conţinut audiovizual. Calitatea imaginii va fi excelentă datorită 1080p oferit de acest dispozitiv mic. De asemenea, în ceea ce priveşte sunetul, va fi o opţiune foarte solidă graţie sistemului audio surround Dolby Digital Plus 7.1, unul dintre cele mai puternice din acest tip de dispozitiv. Pentru a solicita conţinut pe care îl dorim sau pentru a cere ajutor în orice moment cu acest dispozitiv, trebuie doar să apăsăm un buton de pe telecomandă şi să spunem celebrului asistent vocal Siri, exclusiv Apple, ce căutăm.

Smart TV – ideile zilei

Google Chromecast 3

În cele din urmă, dispozitivul original cu care a început revoluţia playerului media va fi întotdeauna o opţiune sigură cu care nu vom da greş. Pe lângă faptul că ne oferă compatibilitate cu aproape orice dispozitiv, aplicaţie sau platformă imaginabilă, ca şi în cazul opţiunii Apple, acest sistem ne va permite să transformăm casa şi să o conectăm cu alte dispozitive precum Google Home. Pentru a utiliza această opţiune este la fel de uşor ca conectarea la portul HDMI al televizorului nostru, la curent şi conectarea la reţeaua Wi-Fi a casei noastre sau la spaţiul în care urmează să îl folosim. Indiferent ce vrem să redăm, îl putem trimite de pe oricare dintre dispozitivele noastre mobile Android, de pe dispozitive Apple precum iPhone-uri şi iPad-uri şi computere Windows şi Mac. Deşi, spre deosebire de celelalte, acest model nu are telecomandă, nu va fi necesar luând în considerare marea varietate de opţiuni de control oferite de aplicaţia Home pe care o putem descărca pentru smartphone-ul nostru.