Cele mai simple metode prin care îţi protejezi datele confidenţiale

Cele mai simple metode prin care îţi protejezi datele confidenţiale

Nu lăsa pe oricine să aibă acces la datele tale FOTO Arhiva Adevărul

Acest articol se adresează tuturor celor care nu s-au gândit până acum să îşi pună o parolă pe iPad, celor care se autentifică în contul de e-mail de pe calculatorul altcuiva şi lista poate continua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protejează-ţi cu parolă următoarele dispozitive: smartphone-ul, iPad-ul, tablet, computerul şi aşa mai departe. Unora ar putea să li se pară enervant acest procedeu, pentru că se văd nevoiţi, de fiecare dată, să introducă parola, atunci când accesează dispozitivul. 

Potrivit Forbes, fără această măsură de siguranţă, orice dispozitiv devine echivalentul ,,digital” al unui apartament pe care ai uitat să îl închizi cu cheia, când ai plecat de acasă. În plus, nu cred că vrei ca oricine să îţi poată citi conversaţiile sau sms-urile personale.

Stabileşte o ,,alertă Google” pe numele tău. Aceasta este o metodă foarte bună prin care poţi afla tot ce se spune despre tine, în mediul online. Accesează această pagină şi fă setările necesare.

Ieşi de pe fiecare cont deschis pe vreo reţea socială sau e-mail, precum Facebook, Twitter Gmail, Yahoo, atunci când părăseşti calculatorul, în special dacă foloseşti un dispozitiv străin.

Nu da oricui adresa ta de e-mail, numărul de telefon sau codul poştal, atunci când îţi sunt cerute.

Foloseşte parola pentru computer, astfel încât nimeni, cu excepţia ta, să nu poată avea acces la datele tale.

Cei care folosesc Gmail pot activa o metodă de autentificare în doi paşi. Orice persoană care va vrea să intre în contul tău de Gmail, de pe un alt calculator, va avea nevoie de un cod care îţi va fi trimis pe telefon. Altfel spus, chiar dacă cineva face rost de parola ta, nu se va putea autentifica în cont, de pe un calculator străin. 

Schimbă setările contului de Facebook pentru ca datele tale să fie disponibile doar pentru prieteni. Tu alegi cu cine împarţi informaţiile.

Şterge, periodic, istoricul web. Aminteşte-ţi când ai făcut ultima dată această operaţiune? Este foarte important să acorzi atenţie şi acestui detaliu, pentru că vei limita accesul oricărei persoane străine la datele salvate în istoricul web, la parole sau pagini uitate deschise în conturile de e-mail etc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările