Un clujean rănit grav după ce s-a răsturnat cu motocicleta. Bărbatul spera să parcurgă peste 100 de kilometri, deşi era în stare de ebrietate

0
0
Bărbatul se întorcea de la o întrunire a motocicliştilor FOTO Arhivă
Bărbatul se întorcea de la o întrunire a motocicliştilor FOTO Arhivă

Motociclistul în vârstă de 38 de ani participase în weekend la cea de-a noua ediţie a  MMC Biker’s Fest, găzduită de Ştrandul terman “Broscărie”, din apropiere de Şimleu Silvaniei.

Un clujean în vârstă de 38 de ani s-a ales cu răni grave, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe DN 1H, în localitatea Vîrşolţ, din judeţul Sălaj. Bărbatul a pornise, cu câteva minute înainte de la “Broscărie”, unde petrecuse alături de alţi prieteni cu prilejul unei întruniri internaţionale a iubitorilor de motoare, şi voia să ajungă acasă, în Cluj-Napoca. Cu alte cuvinte, urma să parcurgă, în stare de ebrietate, un drum de peste 100 de kilometri.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum în curbă, motociclistul a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat, suferind răni grave.

Poliţiştii l-au testat cu alcooltestul, rezultatul indicând o alcoolemie de 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi au întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o alcoolemie peste limita legală.
Contactat, Nelu Brândea, organizatorul “MMC Biker’s Fest”, ne-a declarat că este primul incident de acest fel înregistrat de nouă ani încoace, de când are loc evenimentul moto.

Pentru evitarea incidentelor în trafic, IPJ Sălaj Sălaj recomandă motocicliştilor să conducă vehiculele cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile şi să folosească ziua, permanent, luminile de întâlnire; să poarte în timpul mersului, pe drumurile publice, căşti de protecţie omologate; să nu conducă atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice; să-şi asigure permanent un spaţiu suficient de frânare, să nu facă “slalom” printre autovehiculele aflate în mişcare ori să depăşească viteza legală de deplasare.

Vă mai recomandăm:

Tragedie pe Someş. Un bărbat s-a înecat în timpul unei partide de pescuit

Cinci sătmăreni, răniţi într-un accident rutier pe Meseş. Şoferiţa a luat curba în viteză

O depăşire imprudentă l-a costat viaţa. Un sătmărean de 23 de ani şi-a găsit sfârşitul în Sălaj, după ce s-a izbit cu maşina de un tir

Mai multe - Zalău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite