Surpriză în topul chiulangiilor. Care este liceul cu cele mai multe absenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNS este liceul cel mai bine cotat din Sălaj FOTO Arhivă
CNS este liceul cel mai bine cotat din Sălaj FOTO Arhivă

Inspectoratul Şcolar a definitivat situaţia absenţelor acumulate de cei aproximativ 40.000 de elevi sălăjeni în luna februarie. Vorbim, în total, de 114.757 de absenţe, ceea ce înseamnă o medie de aproape trei absenţe la fiecare elev.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sălaj, inspectorul şcolar Marcel Lucaciu, din totalul absenţelor, aproximativ jumătate, mai exact 61.813, sunt absenţe motivate. Motivate sau nu, cele mai multe absenţe au fost acumulate, în premieră, de Colegiul Naţional "Silvania" Zalău, ai cărui elevi au adunat în luna februarie nu mai puţin de 6.971 de absenţe. Cea mai mare parte dintre acestea, 5.870, au fost motivate de diriginţi sau de profesori. Potrivit directorului Vasile Bulgărean, numărul mare de absenţe a fost generat, în februarie, de sezonul virozelor, care ar fi provocat multe cazuri de boală în colegiu. Această explicaţie justifică, de altfel, şi proporţia mare a absenţelor motivate din totalul celor înregistrate.

Locul 2 în topul liceelor cu cele mai multe absenţe este ocupat tot de un liceu din Zalău: Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul", cu un total de 5.519 absenţe, din care 2.658 motivate. Şi pe locul 3 avem tot un liceu din Zalău - Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", cu 5.173 de absenţe, 3.827 dintre ele motivate.

Primul "intrus" în topul chiulangiilor este Liceul tehnologic "Octavian Goga", unde elevii au acumulat în februarie 5.028 de absenţe, 2897 fiind motivate. Locul 5 este adjudecat de Liceul Tehnologic "Gheorghe Pop de Băseşti" Cehu Silvaniei, unde s-au strând în aceeaşi lună 4.649 de absenţe (3.328 motivate).

Nu doar liceenii lipsesc de la ore. Sunt şi şcoli gimnaziale din judeţ care au acumulat, într-o singură lună, un număr de absenţe de ordinul miilor, cele mai multe fiind înregistrate, probabil nu întâmplător, în comune în care există comunităţi importante de romi. Astfel, cele mai multe absenţe dintre şcolile gimnaziale le are Şcoala Dragu, unde au fost trecute în catalog 3.743. Urmează şcoala Nuşfalău, cu 2.157, Şcoala "Mihai Eminescu" Zalău (care este cea mai mare şcoală din judeţ - de aici şi numărul mare de absenţe) - cu 2.017, Şcoala Bobota, cu 1.999 de absenţe, şi Şcoala "Iuliu Maniu" Zalău, cu 1.690.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite