Spitalul Judeţean intră în concurenţă cu Clujul. Vezi aici în ce domeniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artroscopul a fost cumpărat, în urmă cu câţiva ani, cu sprijinul Michelin
Artroscopul a fost cumpărat, în urmă cu câţiva ani, cu sprijinul Michelin

Consiliul Judeţean Sălaj (CJS)vrea să facă din secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de urgenţă Zalău o secţie de excelenţă. Anunţul a fost făcut de preşedintele CJS, Tiberiu Marc, care a precizat că dotările există deja, la fel şi specialişti.

„Am achiziţionat acum, cu sprijinul Tenaris, încă o trusă pentru artroscop iar cu dotarea tehnică pe care o avem şi cu profesionalismul celor care lucrează acolo pot spune că în secţia de otopedie sunt condiţii chiar mai bune decât la Cluj”, susţine Marc.

Scopul acestor investiţii susţinute în secţia de ortopedie este, potrivit preşedintelui CJS, acela de „a crea aici condiţii astfel încât pacienţii din Sălaj să nu mai fie nevoiţi să meargă la Cluj pentru astfel de intervenţii. Şi, în plus, vom putea să asigurăm servicii şi pentru pacienţii din alte judeţe”, explică el. Tiberiu Marc recunoaşte că în decizia de face aceste investiţii a contat foarte mult, pe lângă faptul că spitalul avea deja specialişti buni, şi factorul financiar, perspectiva tratării unor bolnavi din alte judeţe însemnând fonduri suplimentare pentru spital.

De altfel, de când s-a achiziţionat artroscopul (o cameră video cu fibră optică, cu ajutorul căreia se fac operaţii la articulaţii – artroscopii – cu incizii foarte mici), la secţia de ortopedie au fost operaţi deja şi pacienţi din alte judeţe. Numărul lor ar putea creşte în perioada următoare dat fiind faptul că trusa cumpărată acum, în valoare de 30.000 de euro, permite şi intervenţii la ligamentele încrucişate.

„Secţia de ortopedie are în acest moment instrumentar performant pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale artroscopice miniinvazive. Se pare că vor mai veni şi câţiva colegi tineri. Ne bucurăm că avem sprijinul Consiliului Judeţean, ne bucurăm că avem şi sprijinul Clinicii de Oropedie din Cluj în încercarea noastră de a crea o secţie de ortopedie la nivel înalt”, a sintetizat situaţia şeful secţiei, medicul Florian Neaga.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite