Singura femeie care i-a furat inima lui Freddie Mercury. Solistul trupei Queen i-a dedicat o melodie celebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi au format un cuplu timp de şapte ani FOTO www.biography.com
Cei doi au format un cuplu timp de şapte ani FOTO www.biography.com

Mary Austin şi Freddie Mercury s-au întâlnit în 1969, când ea avea 19 ani, iar el, 24. Relaţia celor doi s-a dovedit a fi specială şi a durat o viaţă întreagă.

Crescută într-o familie modestă din Londra, cu ambii părinţi surzi, Mary Austin, cea căreia legenda rock Freddie Mercury avea să îi dedice celebra "Love of my life", a renunţat la şcoală la vârsta de 15 ani, nevoită fiind să lucreze pentru a se întreţine.

Cei doi s-au cunoscut pe vremea când Mary lucra într-un magazin de îmbrăcăminte, iar Freddie era proaspăt absolvent al facultăţii de artă. S-au îndrăgostit repede şi s-au mutat împreună, într-un apartament înghesuit, înainte ca trupa Queen să ia fiinţă. "A fost un om ca nimeni altul. Era foarte încrezător, iar eu eram exact opusul. Am crescut împreună. L-am plăcut şi de acolo a pornit totul (...) Mi-a luat cam trei ani să mă îndrăgostesc cu adevărat de el, dar nu am mai simţit pentru nimeni ce am simţit pentru el", avea să spună Austin, în 2000, într-un interviu pentru "OK! Magazine".

"Era minunată şi obişnuia să vină la noi la masă. Îmi doream să se căsătorească şi să aibă o viaţă normală, cu copii", avea să spună, ani mai târziu, Jer Bulsala, mama regelui muzicii rock.

I-a oferit inelul, dar nu s-au căsătorit niciodată

În anii `70, când formaţia din care mai făceau parte Brian May, Roger Taylor şi John Deacon a devenit celebră, situaţia financiară a lui Mercury s-a schimbat vizibil, cuplul mutându-se într-un apartament mai mare din Londra. În primii ani ai carierei, când solistul începuse să poate ţinute extravagante, chiar scandaloase pentru acea vreme, nimeni nu i-a pus la îndoială sexualitate, câtă vreme Mary îi era mereu alături. Mai mult decât atât, în 1975, Freddie Mercury i-a dedicat partenerei lui de viaţă hit-ul "Love of my life".

Într-un alt interviu, dat în 2013 jurnaliştilor de la "Daily Mail", Mary rememora o zi de Crăciun de când avea 23 de ani, când Freddie i-a oferit un cadou într-o cutie mare: "Înăuntru era o altă cutie, apoi o altă cutie şi aşa mai departe. Era unul dintre jocurile lui. În ultima cutie am găsit un inel minunat cu piatră de jad. L-am întrebat pe Freddie pe ce mână ar trebui să îl pun şi mi-a răspuns că stânga".

Însă cei doi nu s-au căsătorit niciodată. Deşi au format un cuplu timp de şapte ani, în 1976, Mercury i-a mărturisit numeroasele infidelităţi, adăugându-i că era bisexual. "Nu cred că eşti bisexual. Cred că eşti gay", i-a răspuns femeia. Cei doi s-au separat, Mary mutându-se într-un apartament din apropiere, pe care i l-a cumpăra casa de discuri a fostului său iubit. Deşi au încetat să mai fie un cuplu, au rămas prieteni extrem de apropiaţi, vizitându-se frecvent. În plus, îl însoţea în turnee, dovadă stând numeroase fotografii surprinse în culisele concertele de la finele anilor `70.

"Mary este singurul meu prieten"

Mary a continuat să ocupe un loc important în inima lui Freddie, care a declarat ulterior că niciunul dintre iubiţii lui nu au putut să îi ia locul fostei partenere. "Este pur şi simplu imposibil. Mary este singurul meu prieten şi nu am nevoie de altcineva. Pentru mine, a fost soţia mea de drept. Pentru mine a fost o căsătorie... credem unul în celălalt şi asta este suficient pentru mine. Nu m-am putut îndrăgosti niciodată de un bărbat aşa cum m-am îndrăgostit de Mary".

În timp ce excesul a pus stâpânire pe viaţa lui Mercury, acesta dedicându-se unui trai nonconformist, presărat cu droguri şi relaţii clandestine, Austin şi-a croit propriul drum: s-a căsătorit cu pictorul Piers Cameron, cu care a avut doi copii, şi de care a divorţat după doar trei ani. În 1998, şi-a unit destinele cu omul de afaceri Nick Holford, despărţindu-se şi de el patru ani mai târziu.

La bine şi la greu

După de Freddie i-a mărturisit că era infectat cu HIV, s-a dedicat îngrijirii sale şi i-a fost alături în decizia de a păstra secretul bolii până cu o zi înainte de a se stinge din viaţă. Conştient de iminenţa morţii sale, Freddie s-a asigurat că femeia pe care a iubit-o atât de mult nu va avea niciodată probleme de ordin financiar. Aşa se face că aceasta a moştenit cea mai mare parte a averii legendarului solist rock: peste 10 milioane de dolari, plus un palat georgian cu 28 de camere în Kensington, Londra.

"Când a murit, am simţit că am fost căsătoriţi. Am făcut-o la bine şi la greu, în bunăstare sau sărăcie, când a fost sănătos şi când s-a îmbolnăvit. Nu am putut renunţa la el câtă vreme trăia... mi-a fost greu chiar şi după ce a murit", a spus ea în interviul pentru "OK! Magazine".

În anii ce au urmat, Mary Austin a creat în memoria lui Freddie Mercury Phoenix Trust, o organizaţie caritabilă care luptă împotriva HIV/SIDA în întreaga lume.

Mai puteţi citi:

Destinul tragic al celei mai mari dansatoare a lumii. Modul bizar în care şi-a pierdut viaţa

Viaţa scandaloasă a unei curtezane. Cine a fost femeia care se oferea goală pe o tavă de argint

Destinul dramatic al unei mari artiste. Cine a fost Dalida, femeia fatală ai cărei foşti iubiţi s-au sinucis

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite