Sfârşitul unei mode: nu se mai pot cumpăra, în avans, locuri de veci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cimitirul din Zalău a ajuns aproape de capacitatea sa maximă
Cimitirul din Zalău a ajuns aproape de capacitatea sa maximă

Primăria Zalău a decis să nu mai vândă, în avans, locuri de veci în cimitirul oraşului. Soluţia vine din cauza faptului că în cimitir mai sunt doar o sută de locuri disponibile, iar demersurile pentru cumpărarea unor noi terenuri cu acest scop s-au împotmolit.

”Locurile de înhumare din cimitirele aflate în proprietatea municipiului Zalău, administrate de DGADP Zalău, se vor atribui numai pentru decedaţi, câte un loc sau două locuri alăturate pentru decedat şi soţul supravieţuitor, pe baza certificatului de deces, dacă solicitarea se face simultan”, se precizează într-o modificare adusă, în şedinţa Consiliului Local Municipal de luni, 14 decembrie, Regulamentului serviciului public de administrare, organizare, funcţionare şi întreţinere a cimitirelor din municipiul Zalău.


Modificarea vine ca o soluţie provizorie pentru lipsa locurilor de veci din cimitir, acutizată şi de încetineala cu care comisia desemnată încă din octombrie 2014 (!) să se ocupe de achiziţia terenurilor pentru extinderea cimitirului îşi face treaba. Potrivit preşedintelui comisiei, viceprimarul Fazakas Nicolae, se aşteaptă o modificare a Planului Urbanistic Zonal, în baza căruia să poată fi emis un certificat de urbanism. Abia după aceea se va putea achiziţiona terenul.

Vă mai recomandăm:

Samsar imobiliar, reţinut de procurorii DNA în urma percheziţiilor făcute la Primăria Zalău


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite