Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: "Clasa pregătitoare rămâne la şcoală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Fedorca a susţinut astăzi o conferinţă de presă la Zalău FOTO Olimpia Man
Stelian Fedorca a susţinut astăzi o conferinţă de presă la Zalău FOTO Olimpia Man

Prezent, astăzi, la Zalău, într-o vizită oficială de lucru, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Stelian Fedorca, a declarat că nu se pune problema revenirii clasei pregătitoare ca şi grupă la grădiniţă, acest segment urmând să rămână, şi pe viitor, în cadrul învăţământui primar.

Stelian Fedorca a declarat că această clasă va rămâne la şcoală, adică în învăţământul primar obligatoriu şi că o eventuală revenire a ei, dar numai din punctul de vedere al spaţiului, ar putea fi posibilă numai acolo unde şcoala nu dispune de suficiente clase. „Spre exemplu, dacă într-o şcoală, din cauza clasei pregătitoare se învaţă în două schimburi, iar la grădiniţă există spaţiu disponibil, sigur că această clasă va putea funcţiona la grădiniţă”, a explicat el, precizând că decizia în astfel de cazuri rămâne la latitudinea Consiliului de Administraţie al unităţii şcolare şi a Consiliului Local.


Secretarul de stat a subliniat că ideea de bază este ca aceatsă clasă să fie la şcoală, iar cadrul didactic, profesorul pentru învăţământul primar,  care îi preia pe copii din clasa pregătitoare să meargă cu ei până la finalul clasei a IV-a.
 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite