Şantajişti prinşi în flagrant, după ce l-au ameninţat cu moartea pe un bărbat pentru o datorie de 5.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei au fost reţinuţi aseară de procurori FOTO Arhivă
Cei trei au fost reţinuţi aseară de procurori FOTO Arhivă

Flagrantul a avut loc aseară, în Zalău, cei trei bărbaţi implicaţi în şantaj încercând să scape de oamenii legii prin fugă. Nu au reuşit şi au fost reţinuţi de poliţişti, astăzi urmând să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Zalău cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit informaţilor primite de la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, care au coordonat acţiunea, bărbatul şantajat încheiase, în cursul anului 2005, un contract de împrumut cu unul dinttre învinuiţi (cu iniţialelel C.M.), pentru suma de 5.000 de euro. Întrucât partea vătămată nu şi-a onorat obligaţiile contractuale, începând cu anul 2013, ceilalţi doi învinuiţi, care aflaseră de contractul şi care şi-au oferit serviciile pentru recuperarea datoriei în schimbul unui comision, l-au contactat de mai multe ori pe datornic pentru a-i cere să plătească. Pentru a fi mai convingători, cei doi recuperatori l-au ameninţat pe bărbat cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, stabilind şi un termen limită până la care să plătească datoria: 1 iunie 2013.

Cum oamenii legii au aflat despre şantajul la care este supus bărbatul, aseară a fost organizat un flagrant, cei trei fiind prinşi chiar în momentul în care primeau suma de 4.500 de euro. Au încercat să scape fugind cu o maşină, lovind, în încercarea lor, şi unul dintre autoturismele implicate în organizarea flagrantului. Au fost, însă, prinşi şi reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi urmând să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Zalău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pedeapsa prevăzută de lehe pentru infracţiunea de şantaj este închisoare de la şase luni la cinci ani.

Flagrantul de ieri a fost organizat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, cu sprijinul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul IPJ Sălaj şi a Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj Napoca.
 

Citeşte şi A rezistat în libertate doar o lună: un recidivist, băgat după gratii împreună cu fratele său

"Cultivatorul" de cannabis vrea să fie liber

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite