Sălajul se pregăteşte de vaccinarea anti-COVID. Unde vor funcţiona centrele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru imunizarea populaţiei au fost identificate nouă spaţii FOTO Arhivă
Pentru imunizarea populaţiei au fost identificate nouă spaţii FOTO Arhivă

Autorităţile din judeţul Sălaj au stabilit că vaccinarea anti-COVID se va face în 13 centre din mediul urban şi rural.

Vaccinarea anti-Covid, care va începe, cel mai probabil, la începutul anului viitor, se va face în 13 centre din judeţul Sălaj. Lista cu propuneri a fost transmisă Ministerului Sănătăţii şi include spaţii în mediul urban şi în rural.

Pentru imunizarea personalului medical şi medical-social din judeţ au fost identificate patru spaţii, în celelalte nouă urmând să se facă vaccinarea populaţiei. Acestea din urmă vor funcţiona în Zalău (două), Jibou, Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei, Crasna, Ileanda, Sărmăşag şi Hida.
Lista ar putea suferi, însă, modificări.

La nivel naţional vor fi organizate aproximativ 900 de astfel de centre, dar şi centre de vaccinare mobile sau caravane mobile. Prioritate la vaccinare vor avea personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centre rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale bunei funcţionări a societăţii. În România, campania de vaccinare anti-COVID ar urma să înceapă în prima parte a anului viitor.

Vă mai recomandăm:

Explozie de cazuri COVID-19 în cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj. Medici, asistenţi şi pacienţi, infectaţi în spital

Mărturia unei paciente cu COVID-19, de pe patul de spital. „Deşi am fost obsedată de protecţie, totuşi s-a întâmplat“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite