S-a prelungit termenul pentru REVISAL. Află aici până când poţi înscrie date despre angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termenul de transmitere al Registrului de Evidenţă al Salariaţilor  a fost prelungit până  la data  de 15 decembrie
Termenul de transmitere al Registrului de Evidenţă al Salariaţilor a fost prelungit până la data de 15 decembrie

Angajatorii  din judeţ care nu au reuşit să depună la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj datele din Registrele de Evidenţă ale Salariaţilor  mai pot face acest lucru până la data de 15 decembrie.  După această dată  „întârziaţii” riscă amenzi  cuprinse între 5.000 şi 8.000 de lei. 

Daniela Biriş, inspector şef al ITM Sălaj, a precizat că în cursul acestei săptămâni, conform unei ordonanţe  de guvern, s-a prelungit termenul limită de depunere şi transmitere de către angajatori a Registrului General de Evidenţă al Salariaţilor – REVISAL. Registrul cuprinde contractele individuale de muncă în desfăşurare, indiferent dacă acestea sunt suspendate la data de 1 august 2011. Registrul se completează în ordinea încheierii, modificării, suspendării sau încetarii contractelor  individuale de muncă.

Până la expirarea  primului termen de transmitere a REVISAL, 1 noiembrie 2011, 3.638 de angajatori din judeţ din cei 5.000 au reuşit să transmită la ITM Sălaj Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor.


REVISAL  este o aplicaţie informatică pentru înfiinţarea şi completarea Registrului General de Evidenţă al salariaţilor în format electronic, şi fiecare angajator  are obligaţia de a înfiinţa  şi a transmite  la ITM. Deasemenea,  angajatorul are obligaţia să prezinte acest registru inspectorilor de muncă la solicitarea acestora.
Netransmiterea  registrului  în termenul prevăzut de lege se sancţionează cu amenzi  cuprinse între 5.000 şi 8.000 de lei.

Ce cuprinde un registru?

Registrul se întocmeşte în formă electronică şi cuprinde următoarele: elemente de identificare a tuturor salariaţilor – nume, prenume, cod numeric personal, cetăţenia şi ţara de provenienţă; dat angajării, perioada detaşării şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea; funcţia şi ocupaţia  conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative; tipul contractului individual de muncă; durata normală a timpului de lucru şi repartizarea acestuia; salariul, sporurile şi cuantumurile acestora; perioada şi clauzele de suspendare a contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale şi data încetării contractului individual de muncă. 

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite