Primul român suspect că ar fi infectat cu noua tulpină de coronavirus. De ce a fost încarcerat în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sofer de tir suspect de infectia cu noua tulpina de coronavirus foto https

Doi români încarceraţi în Franţa pentru trafic de persoane au fost confirmaţi pozitiv pentru COVID-19, în cazul unuia dintre ei existând suspiciunea că ar fi infectat cu varianta britanică a coronavirusului.

Doi şoferi români de TIR au ajuns în spatele gratiilor în 21 decembrie, sub acuzaţia de trafic de migranţi, după ce ar fi încercat să introducă migranţi în Anglia, testarea lor confirmând că ambii au COVID-19. 

În 30 decembrie, aceştia au fost retestaţi, de această dată, în cazul unuia dintre ei rezultatul indicând că ar putea fi purtător al noii tulpini a coronavirusului depistată în Marea Britanie, una extrem de contagioasă, scrie France3

"În timpul testului, markerii au fost foarte ridicaţi. Această anomalie a dus la suspiciuni puternice asupra noii tulpini de virus din Anglia”, au menţionat oficialii Direcţiei Interregionale a Serviciilor Penitenciare din Lille, citată de France3.

Această nouă varinată a virusului a impus o serie de măsuri dure în Regatul Unit şi a făcut ca mai multe ţări europene să limiteze accesul în şi dinspre acest stat.

Vestea a creat panică în penitenciar, conducerea sindicatului solicitând ca toţi angajaţii să fie testaţi, iar cei doi bolnavi să fie transferaţi într-o închisoare cu secţie medicală COVID-19.

Sursa citată mai precizează că deocamdată, rezultatul testelor nu a fost confirmat şi că se aşteaptă “analize suplimentare şi complementare de la Centrul Naţional de Referinţă pentru Viruşi”.

Între timp, cei doi români au fost plasaţi în izolare.

Mai puteţi citi:

Mărturia tulburătoare a asistentei românce infectate cu coronavirus în Franţa. „Atâta moarte de om nu am văzut în toată cariera mea“

Cum afectează SARS-CoV-2 nou-născuţii. „Coronavirusul nu se regăseşte în placentă, dar este în lichidul amniotic“

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite