Pentru a scăpa de analizele medicale, şoferii se înghesuie să-şi schimbe permisele. Autorităţile le recomandă să stea acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii s-au înghesuit la ghişee în ultimele zile din 2012 FOTO Arhivă
Şoferii s-au înghesuit la ghişee în ultimele zile din 2012 FOTO Arhivă

Modificarea Codului Rutier, prin care se prevede că permisul de conducere poate fi reînoit doar după un control medical prealabil corespunzător categoriei deţinute, i-a trimis la ghişee şi pe şoferii al căror permis nu expiră, care au evitat, astfel, efectuarea analizelor medicale.

Anunţata modificare a Codului Rutier, care intră în vigoare începând din 19 ianuarie 2013, a aglomarat ghişeele Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor în ultimele zile ale anului trecut. La coadă s-au aşezat în special cei cărora le expiră permisele în următoarea perioadă şi chiar în următorii ani, care, în baza noilor prevederi, îşi vor putea obţine noul act doar după ce îşi vor fi făcut analizele medicale. În prezent, aceste investigaţii sunt obligatorii doar dacă preschimbarea permisului se face după expirarea valabilităţii.

Pentru că de astăzi serviciul şi-a redeschis ghişeele pentru public, conducerea lui a dat publicităţii un comunicat prin care le sugerează şoferilor să nu îşi schimbe permisele în aceste zile numai dacă ele expiră.

"Eliberarea unui nou permis de conducerea cu o nouă valabilitate administrativă se realizează la expirarea valabilităţii documentului, după efectuarea examinării medicale. În cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permiselor de conducere ori al schimbării numelui titularului, autoritatea competentă eliberează, după caz, un duplicat a cărui valabilitate nu poate depăşi valabilitatea administrativă a permisului înlocuit. De asemenea, menţionăm că permisele de conducere  eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013, îşi păstrează valabilitatea administrativă până la data expirării menţionată în acestea şi că nu există restricţii de circulaţie cu acest document în afara ţării. Având în vedere cele precizate anterior, considerăm că nu este cazul ca persoanele al căror permis de conducere se află în perioada de valabilitate, să solicite preschimbarea acestuia" - se precizează în comunicatul Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor Sălaj.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite