Patrimoniul Sălajului, promovat online printr-o aplicaţie web cu şase jocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
salajul

Jucătorul care găseşte cele mai multe răspunsuri corecte va fi premiat la sfârşitul fiecarei luni cu publicaţii educaţionale sau obiecte de birotică.

BCâte castre romane se află pe teritoriul actual al judeţului Sălaj, cum se numeşte podoaba purtată de femei pe creştet, care fala le sporeşte sau cum le zâce sarmalelor în Sălaj sunt doar câteva dintre întrebările ineditului joc online lansat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sălaj Plus.

Pentru a pune în valoare elementele de identitate locală din Sălaj, ADI „Sălaj Plus” a lasat în mediul online o aplicaţie web inedită, ce constă în şase jocuri prin care vizitatorii îşi pot testa cunoştinţele privind istoria, vorba ori portul popular al locului.

După cum a declarat Florin Opriş, expert administrativ şi tehnologii ale informaţiei în cadrul ADI „Sălaj Plus”, jocul cuprinde şase secţiuni: Descoperă, Straie Alese, Istorie, Vorbele locului, Cuvinte şi Joc magic.
Pentru fiecare răspuns corect, utilizatorul primeşte un anumit număr de puncte, în funcţie de viteza de reacţie. La finalul fiecărei luni, utilizatorul care cumulează cel mai mare punctaj va fi premiat. Premiile puse la bătaie sunt publicaţii educaţionale sau obiecte de birotică. Jocul poate fi accesat la adresa http://joc.salajplus.ro/

Aplicaţia face parte din proiectul “Sălajul Interactiv II – descoperim noi poveşti”, demarat în luna martie a acestui an de către ADI “Sălaj Plus”, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi Inspectoratul Judeţean Sălaj, cu sprijinul companiei TenarisSilcotub. Proiectul amintit a avut ca obiectiv implicarea elevilor din judeţ în  descoperire de poveşti noi sau vechi, personaje de legendă, locuri fascinate şi întâmplări interesante din judeţ.

Vă mai recomandăm:

"Nimfele Dace" au făcut senzaţie la Festivalul antic "Vultur pe Dunăre"

FOTO Casa Memorială „Iuliu Maniu” se degradează aşteptând mila publică. Autorităţile nu pot da bani pentru că „dosarul este incomplet”

Cum să prepari sarmale în frunze de leuştean şi lobodă. Secretele unei reţete delicioase

Concursul de grafici pentru suvenirurile sălăjene şi-a desemnat câştigătorul

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite