Municipalitatea plăteşte 400.000 de lei pentru noul PUG al Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PUG-ul trebuie actualizat la fiecare 10 ani FOTO Arhivă
PUG-ul trebuie actualizat la fiecare 10 ani FOTO Arhivă

Noua documentaţie ar urma să rezolve o serie de probleme acute cu care se confruntă reşedinţa de judeţ, precum limita intravilanului, delimitarea zonelor verzi şi regulile specifice privind construirea.

Aproape 400.000 de lei au fost alocaţi de la bugetul Zalăului pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului şi regulamentul local de urbanism aferent acestuia. Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, contractul de servicii aferent a fost semnat vineri, 31 august, de către primarul Ionel Ciunt şi reprezentanţii firmei Urban Team SRL Bucureşti.

Noul PUG va fi valabil din 2020 şi, după cum susţin autorităţile, va aduce soluţii pentru o serie de categorii de probleme, precum modificarea limitei de intravilan, stabilirea exactă a zonelor de protecţie şi a zonelor cu risc de orice natură, stabilirea unei zone din extravilan pentru case de vacanţă, cadrul natural/spaţiile verzi, zone de dezvoltare economică, reguli generale şi reguli specifice pentru construire, relaţionarea cu culoarele majore de circulaţie, reorganizarea şi dezvoltarea căilor de comunicaţii, prevederea unei zone cu funcţiuni mixte.
“Planul urbanistic general este un proiect important prin care se vor reglementa o bună parte din doleanţele cetăţenilor municipiului Zalău, pe zona urbanistică, iar solicitarea mea este ca întocmirea acestuia să fie făcută în baza măsurătorilor şi situaţiilor concrete existente în teren”, a precizat Ionel Ciunt.

Potrivit legislatiei in vigoare, fiecare primarie trebuie sa-si actualizeze PUG o dată la 10 ani. Ultima actualizare a documentanţiei Zalăului a fost in 17 mai 2010 şi va expira în 16 mai 2020. 

Citiţi şi:

Stradă de 750 de metri, în şantier de 8 luni. Autorităţile continuă să îl păsuiască pe constructor

Cum au ajuns firmele din zona industrială să plătească impozite de lux. „O supraimpozitare face neatractive investiţiile viitoare“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite