„Generalul lui Băsescu”, pus să îi plătească despăgubiri civile deputatului Andreea Paul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Paul este deputat de Ţara Oaşului FOTO Olimpia Man
Andreea Paul este deputat de Ţara Oaşului FOTO Olimpia Man

Omul de afaceri sălăjean Viorel Stanca, cunoscut în peisajul media ca şi „generalul lui Băsescu”, ar trebui să-i plătească deputatului PDL Andreea Paul despăgubiri civile în cuantum de 5.000 de lei, după ce acesta a denigrat-o pe democrat-liberală în cadrul unei emisiuni difuzate anul trecut la un post de radio local.

Andreea Paul l-a dat în judecată atât pe Viorel Stanca, dar şi pe moderatorul emisiunii „Rotisorul politic”, de la Radio Transilvania, Daniel Săuca, şi pe reprezentanţii postului de radio. Ieri, Judecătoria Zalău s-a pronunţat în această cauză, magistraţii admiţând, în parte, acţiunea deputatului, care ceruse, iniţial, despăgubiri civile în cuantum de 100.000 de euro. Faţă de suma cerută de Andreea Paul, instanţa îl obligă pe Viorel Stanca la plata a 5.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile.


În privinţa moderatorului, jurnalistul Daniel Săuca, magistraţii au decis respingerea ca neîntemeiată a acţiunii formulate împotriva sa. A fost respinsă ca nefondată şi cererea reclamantei de obligare a pârâţilor la publicarea, pe cheltuiala lor, a hotărârii judecătoreşti în trei ziare de circulaţie internaţională, pe pagina 1 a unui ziar local şi pe site-ul Radio Transilvania. De asemenea, judecătorii au luat act de renunţarea la judecată a reclamantei cu postul de radio.


Prin aceeaşi decizie, Judecătoria Zalău îl obligă pe Viorel Stanca la plata a încă 3.000 de lei, cu titlul de cheltuieli parţiale de judecată.


Decizia nu este definitivă, ea putând atacată cu apel în 15 zile de la comunicare.


Contactată telefonic, Andreea Paul ne-a declarat că încă nu a decis dacă atacă sau nu decizia Judecătoriei Zalău.


Reamintim că acţiunea în instanţă vine după ce în emisiunea „Rotisorul politic” difuzată de Radio Transilvania în 4 mai 2012, emisiune moderată de Daniel Săuca, invitatul acestuia, Viorel Stanca, a făcut unele remarci jignitoare la adresa mai multor membri PDL, în special la adresa Andreei Paul. De altfel, printr-o decizie din 31 mai 2012, Consiliul Naţional al Audiovizualului a şi stabilit că invitatul a jignit-o pe Andreea Paul. „Spre finalul emisiunii moderatorul l-a întrebat pe invitat ce părere are despre demisia d-nei Andreea Paul Vass, context în care invitatul a făcut o serie de comentarii jignitoare şi a folosit un limbaj injurios, atât la adresa acesteia, cât şi a familiei sale, fapt de natură a-i prejudicia imaginea”, se arată în decizia CNA.

Redăm din raportul de monitorizare:

„Viorel Stanca: Unul din neamurile ei, poate o spun în premieră, dar sunt informaţii, a fost în armata lui Horthy şi cenzura evreii la ghetoul din Şimleu (localitatea Şimleu Silvaniei din Sălaj – n.n.) pentru a fi trimişi la Auschwitz şi la alte lagăre de concentrare. Un neam de-al ei apropiat, pe care-l chema tot Vass. Probabil ăsta a fost motivul pentru care şi-a schimbat numele, având în vedere că i s-a dat de înţeles că se ştie chestia asta.” (...)

Viorel Stanca: Viitorul politic al lui Andreea Vass este gata. Cu asta s-a terminat, asta chiar că nu va fi primită nici într-un partid. Nimeni nu are nevoie de o ţaţă de asta. Chiar dacă are studii, chiar dacă-i mare lector, chiar dacă e nu-ştiu-cum bună de gură, dar e numai papagal, numai vorbe. (...)

Viorel Stanca: Ce vreţi? S-o laud că-i frumoasă? Mie nu-mi place nici cum arată. Nici paturile prin care a trecut ca să ajungă mare consilier de stat. Stolojan, ce să mai minţim, toată lumea ştie. Stolojan a susţinut-o, a plimbat-o prin Bruxelles ş.a.m.d. N-are rost să mai...”.


Contactat telefonic după deschiderea acţiunii în instanţă, Viorel Stanca s-a apărat declarând că tot ce a spus el la acea emisiune avea la bază articole publicate deja în presa scrisă.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite