FOTO Zona centrală a Zalăului se transformă. Când vor fi gata lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona ocupată până luna trecută de tarabele din Piaţa Agroalimentară va fi transformată în parcare, iar în Parcul Central va fi dată în folosinţă, peste câteva luni, o toaletă modernă. Sunt câteva dintre transformările prin care trece, în această perioadă, centrul Zalăului.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Primăriei, în zona fostei pieţe, după dezafectarea construcţiilor existente, va fi amenajată o parcare cu 58 de locuri, o zonă acoperită destinată parcării bicicletelor, o staţie de autobuz şi trotuare pavate cu dale de beton. De asemenea, traseul actual al străzii Simion Oros va fi deviat pentru a putea face loc unei fântâni arteziene ce va fi amenajată în faţa intrării în hala agroalimentară. Amenajarea mai prevede modificarea sistemului de canalizare pluvial existent şi realizarea iluminatului public în zonă, 33 stâlpi de iluminat urmând a fi montaţi acolo.


Săptămâna trecută au început şi lucrările de modernizare a toaletei din Parcul Central.


”Investiţia presupune amenajarea demisolului, prin recompartimentare, inclusiv a unei toalete pentru persoane cu dizabilităţi şi a unei camere pentru schimbat scutece. Se vor reface finisajele interioare şi exterioare, vor fi schimbate instalaţiile sanitare, de încălzire şi electrice, pardoselile existente vor fi dezafectate şi refăcute cu gresie. De asemenea, este prevăzută etajarea clădirii, pe nivelul nou creat fiind proiectate spaţii pentru personalul care administrează parcul şi spaţii pentru depozitarea materialelor necesare desfăşurării activităţii”, explică reprezentanţii municipalităţii.


Cea mai vizibilă transformare este, însă, finalizarea trotuarului dintre Casa de Cultură a Sindicatelor şi Zahana, lucrare care dă un nou aer zonei centrale a oraşului. Investiţia, a cărei valoare este aproximată la 491.000 de lei, reprezintă o continuare a lucrărilor demarate încă de anul trecut şi întrerupte, parţial, din cauza proiectelor de reabilitarea termică a blocurilor.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite