Fetiţă de şase ani, lovită de un autobuz pe trecerea de pietoni. Şoferul a plecat de la locul accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc chiar pe trecerea de pietoni
Accidentul a avut loc chiar pe trecerea de pietoni

O fetiţă de şase din localitatea sălăjeană Chieşd a fost accidentată  pe o trecere de pietoni din Zalău de un autobuz al operatorului de transport în comun din municipiu.

Potrivit Mariei Cristea, reprezentantul biroului de relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, accidentul a avut loc luni, 1 septembrie, în jurul orei 14.20, pe srada Gheorghe Doja, în apropiere de fosta poştă din Brădet.


Poliţiştii spun că şoferul, în vârstă de 28 de ani, din Zalău, conducea autobuzul, iar la trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea părţii carosabile, accidentând grav pe minora S. Maria, de 6 ani, din Chieşd, care traversa strada împreună cu mama sa. După producerea evenimentului, acesta a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei. Acesta a fost identificat mai târziu şi testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei.


Potrivit purtătorului de cuvânt al operatorului de transport în comun din Zalău, SC Transurbis SA, Paul Maghiu, după finalizarea anchetei poliţiei va fi convocată şi comisia de disciplină din cadrul societăţii, care va lua, dacă va considera că este cazul, măsurile ce se impun. Şoferul nu a pus, până acum, niciun fel de probleme la locul de muncă - precizează Maghiu.


Cât despre fetiţă, aceasta a fost transportată la spital de către un alt conducător auto pentru îngrijiri medicale.  Ea a fost supusă unei intervenţii chirugicale, iar acum se află sub supraveghere medicală în cadrul secţiei de chirurgie infantilă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Copila este conştientă şi stabilă hemodinamic şi respirator.

Citeşte şi Accident pe trecerea de pietoni. Copil de nouă ani, lovit de un şofer grăbit

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite