Festivitate pe timp de pandemie. Ce surpriză au pregătit profesorii unui liceu pentru absolvenţii clasei a XII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii de la Liceul Sportiv au organizat o festivitate specială FOTO Andreea Vilcovschi
Profesorii de la Liceul Sportiv au organizat o festivitate specială FOTO Andreea Vilcovschi

Profesorii liceului au organizat o festivitate de absolvire adaptată contextului epidemiologic, pentru a marca un moment important din viaţa elevilor lor.

Astăzi, în curţile liceelor din Sălaj, cei peste 1.700 de absolvenţi de liceu ar fi trebuit să intoneze "Gaudeamus Igitur". Astăzi, sufletele lor ar fi trebuit să vibreze de emoţia sunetului ultimului clopoţel, iar braţele să li se umple de flori. Nu a fost aşa, însă. Din cauza pandemiei de coronavirus, elevii de clasa a XII-a şi-a luat rămas bun de la distanţă de la colegi, diriginţi, profesori şi băncile în care au studiat în ultimii patru ani.

Pentru a marca acest moment important din viaţa celor care le-au fost elevi, cadrele didactice de la Liceul cu Program Sportiv "Avram Iancu" din Zalău au pregătit un vineri, 29 mai, un eveniment special. Deşi absolvenţii nu au putut fi prezenţi, fotografiile le-au ţinut locul pe scaunele aranjate în careu şi decorate cu baloane viu colorate.

festivitate de absolvire pe timp de pandemie la un liceu din zalau foto andreea vilcovschi

Directorul LPS Zalău, Mirel Seişanu, a transmis un mesaj elevilor din an terminal, exprimându-şi regretul că această zi nu a putut fi celebrată aşa cum se obişnuieşte: "Elevilor promoţiei 2020, clasa a XII-a, le vom rămâne în timp datori cu două luni şi jumătate de dăruire, cu nişte clipe de împlinire şi cu regretul, cu marele regret, că momentele emoţionante ale despărţirii de anii de liceu nu au putut fi trăite nici de elevi, nici de părinţi, nici de noi aşa cum s-ar fi cuvenit. Aici şi acum vrem să marcăm momentul despărţirii de şcoală, vrem să le aratăm aceeaşi consideraţie ca şi celorlalte generaţii, să le spunem: Mergeţi cu demnitate pe drumurile vieţii, reprezentaţi-ne oriunde şi mereu cu cinste şi onoare. Faceţi ca viitorul devenirii voastre să fie rod bogat al trecerii prin acest liceu. Succes, bucurii şi sănătate, un spirit sportiv şi optimist în tot ceea ce veţi face în viaţă".

festivitate de absolvire pe timp de pandemie la un liceu din zalau foto andreea vilcovschi
festivitate de absolvire pe timp de pandemie la un liceu din zalau foto andreea vilcovschi

Diriginta clasei, prof. Elena Bogdan, a strigat pentru ultima dată catalogul, după care profesorii au lansat în văzduh baloanele de care erau ataşate fotografiile proaspeţilor absolvenţi.

Vă mai recomandăm:

Programul care îi ajută pe elevi să aleagă cariera potrivită. Ce opţiuni şcolare au viitorii absolvenţi

Laborator electric de ultimă generaţie într-un liceu din România. Investiţia a fost asigurată de o multinaţională

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite