Educatoarea fetiţei dispărute de la grădiniţă a fost sancţionată. Ce au hotărât colegele ei din comisia de disciplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţa a plecat singură din grădiniţă fără să fie văzută de vreun supraveghetor
Micuţa a plecat singură din grădiniţă fără să fie văzută de vreun supraveghetor

După ce au analizat cum a fost posibil ca un copil de patru ani să părăsească singur unitatea de învăţământ fără a fi observat de către educatoare, comisia de disciplină din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit "Căsuţa cu poveşti" din Zalău au anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţea Sălaj ce sancţiune merită cea vinovată.

Membrii comisiei de disciplină au întors şi pe faţă şi pe dos datele problemei, pentru ca într-un final să îi aplice educatoarei care nu a supravegheat corespunzător fetiţa cea mai blândă dintre sancţiunile pe care le prevedea articolul 280 din Legea Educaţiei.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Sălaj, cadrul didactic s-a ales doar cu o observaţie scrisă. Această sancţiune se adaugă avertismentului primit săptămâna trecută de la poliţiştii de proximitate, pentru că a lăsat minora nesupravegheată.
În schimb, oamenii legii au început urmărirea penală in rem, pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu, ancheta fiind coordonată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, ne-au transmis oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Reamintim că miercuri, 16 septembrie, o fetiţă de doar patru ani din grupa mijlocie a dispărut de la Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti” din Zalău, copila fiind găsită de tată într-un hipermarket situat la un kilometru distanţă de unitatea de învăţământ. Părinţii nu au depus nicio plângere.

Vă mai recomandăm:

Copilă de patru ani dispărută din grădiniţă. Tatăl a găsit-o într-un hipermarket, la un kilometru distanţă de unitatea de învăţământ

Semnal de alarmă! Copiii din satele sălăjene învaţă în şcoli şi grădiniţe neautorizate sanitar şi neîmprejmuite

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite