Descoperă lumea filmului la Tenaris Cinelatino. Vezi programul complet al proiecţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectatorii vor avea acces gratuit FOTO Tenaris
Spectatorii vor avea acces gratuit FOTO Tenaris

Pe parcursul a trei zile, iubitorii de film sunt invitaţi să urmărească producţii din România, America Latină şi, pentru prima dată, Italia, în cadrul unei noi ediţii a Tenaris Cinelatino.


Comedii, poveşti cu premise interesante şi final neaşteptat, documentare sau drame emoţionante sunt doar câteva dintre surprizele pe care organizatorii celei de-a şasea ediţii a Festivalului de film Tenaris Cinelatino le-au pregătit cinefililor din Zalău. Evenimentul ce va avea loc între 11 şi 13 iulie, organizat de TenarisSilcotub, include trei zile de proiecţii cu intrare liberă în două spaţii cu o atmosferă deosebită: amfiteatrul din Parcul Central şi clădirea Transilvania – sala de spectacole.

Filmele din programul acestei ediţii sunt produse în ultimii doi ani şi vor fi proiectate pentru prima dată în faţa publicului din Zalău. Ele au fost apreciate până acum de publicul unor mari festivaluri internaţionale, iar pentru cei din Zalău vor însemna o ocazie excelentă de a descoperi un alt fel de producţii decât cele difuzate în mod obişnuit la televizor.

Festivalul se deschide marţi, 11 iulie, cu o proiecţie în aer liber, de la ora 22, în amfiteatrul din Parcul Central. Filmul prezentat va fi “Vara s-a sfârşit”, regizat de Radu Potcoavă, în care doi puşti îşi petrec vacanţa de vară pe malul Dunării şi devin prieteni tot mai buni, până când unul dintre ei acceptă să însceneze răpirea celuilalt, pentru a-i şantaja tatăl absent. Bineînţeles, un asemenea gest nu poate rămâne fără consecinţe neprevăzute!

Proiecţii în Parcul Central şi în Clădirea Transilvania

În următoarele zile, Tenaris Cinelatino propune câte trei proiecţii, zilnic de la orele 17 şi 19, în sala de spectacole din Clădirea Transilvania şi de la ora 22 în aer liber, în amfiteatrul din Parcul Central. Miercuri, 12 iulie, programul începe la ora 17 cu o comedie pentru care merită să plecaţi mai repede de la serviciu: “Afacerea Est”, unul din cele mai de succes filme româneşti ale ultimului an, despre doi basarabeni care încearcă din răsputeri să facă bani prin orice mijloace şi prin cele mai ciudate şi riscante afaceri posibile.

La ora 19, “Cetăţeanul de onoare” (Argentina), ne arată ce se întâmplă când un scriitor se întâlneşte cu oamenii pe care i-a transformat în personaje în cărţile sale, iar seara, de la ora 22, o altă comedie inedită – filmul italian “Complet străini”, care propune un joc de adevăr şi provocare între prieteni. Reuniţi la o cină, un grup de vechi prieteni acceptă să îşi arate tot ceea ce au în telefoanele mobile cât timp stau împreună la masă şi, astfel, descoperă o mulţime de secrete surprinzătoare unii despre ceilalţi, dar şi despre ei înşişi.

Joi, 13 iulie, ziua se deschide cu “Cinema, mon amour”, un documentar care nu trebuie ratat de cei cărora le plac filmele şi care şi-ar dori să aibă în permanenţă un cinematograf în oraş. Regizorul Alexandru Belc redă eforturile de a salva sălile de cinema din oraşele mici ale României şi urmăreşte munca titanică a celor care se încăpăţânează să nu “tragă obloanele” şi să ofere în continuare publicului şansa de a descoperi lumea cinematografiei.

Seara este rezervată poveştilor de dragoste! De la ora 19, „Pe culmile iubirii”: o comedie din Venezuela, despre un tânăr introvertit care, ajutat de nişte aliaţi atipici, ar face orice să îşi cucerească o fostă colegă de şcoală. În parc, de la ora 20, va rula unul dintre cele mai îndrăgite filme româneşti din ultima vreme: „Câini”, cu Vlad Ivanov într-un nou rol memorabil. Un altfel de film românesc, „Câini” este un thriller cu accente de western a cărui acţiune se întâmplă într-un sat din Bărăgan, unde un tânăr venit doar pentru a vinde o bucată de teren moştenit se trezeşte implicat în afaceri cel puţin periculoase.

Selecţia filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial.

Vă mai recomandăm:

Zalăul în mişcare. Peste 1.600 de atleţi amatori şi profesionişti se întrec la Semimaratonul TenarisSilcotub

Performanţă răsplătită cu bani. Topul şcolilor în funcţie de sumele primite de olimpici

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite