Condamnări în dosarul celor două cluburi de noapte din Zalău folosite ca paravan pentru prostituţie. Vezi ce pedepse au primit cei implicaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin cele două cluburi au trecut în 2009 aproape 50 de dansatoare
Prin cele două cluburi au trecut în 2009 aproape 50 de dansatoare

După un proces ce durează de aproape doi ani, administratorii celor două cluburi de noapte din Zalău, în care poliţiştii şi procurorii au probat faptul că dansatoarele, unele dintre ele minore, erau puse să facă sex cu clienţii, au aflat ce pedeapsă vor primi pentru fapte lor.

Judecătorii Tribunalului Sălaj s-au pronunţat săptămâna trecută în acest dosar, dispunând o pedeapsă de 10 ani de închisoare în cazul lui Claudiu E., administratorul Clubului “Cleopatra” (situat la ieşirea din Zalău, înspre Panic), condamnat pentru trafic de minori în formă agravară şi continuată şi proxenetism, şi şase ani în cazul lui Daniel C. (zis "Maradona"), administratorul unui club ce funcţiona la momentul acela pe strada Mihai Eminescu, acuzat şi el tot de trafic de minori, însă în formă simplă continuată, şi proxenetism. Pentru că cei doi administratori au petrecut deja ceva vreme în spatele gratiilor în arest preventiv, din perioada de detenţie li se scade timpul în care s-au aflat în arest – un an şi două luni în cazul lui Claudiu E., respectiv un an în cazul lui Daniel C..

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi alţi angajaţi ai celor două cluburi. Este vorba despre Mihaela C., condamnată la şapte ani de închisoare pentru trafic de minori şi proxenetism, Ovidiu S., care a primit aceeaşi pedeapsă, şi Lucian L., condamnat la cinci ani de închisoare pentru proxenetism în stare de recidivă postexecutorie.

Instanţa a aprobat şi cererea procurorilor de confiscare a clubului situat la ieşirea din Zalău, după eliberarea acestuia de sarcinile aflate asupra lui. Este vorba despre o datorie de 230.000 de lei, plus dobânzile aferente, către CEC Bank, plus 8.727 de lei către Administraţia Finanţelor Publice Zalău.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare.

Cazul celor două cluburi de noapte folosite drept paravan pentru prostituţie a ajuns în prim-plan la sfârşitul lunii noiembrie 2009, când, la capătul a nouă luni de cercetări, procurorii DIICOT şi lucrători ai SCCO, SIPI şi ai Jandarmeriei Sălaj au descins în cele două cluburi, prinzând în flagrant mai multe tinere care se pregăteau să întreţină relaţii sexuale contracost.


La Cleopatra, oamenii legii au prins în flagrant două tinere, dintre care una minoră, care urmau să întreţină relaţii sexuale pentru 800 de lei amândouă, într-un separeu. În clubul de pe Eminescu, tot două femei, dintre care şi acolo una era minoră, se pregăteau să facă să ofere servicii sexuale contra sumei de 900 de lei.

Anchetatorii au declarat, la acea vreme, că prin cele două cluburi trecuseră în cele nouă luni de cercetare aproximativ 50 de tinere din Sălaj, Cluj, Satu Mare, Botoşani, Alba Iulia şi Bihor. Multe dintre ele erau minore şi proveneau din familii sărace. Fiecare fată - au spus atunci oamenii legii - întreţine relatii sexuale cu 15-20 de clienţi pe săptămână.

Cum funcţiona "afacerea"


Potrivit anchetatorilor, la clubul Cleopatra erau între trei şi cinci dansatoare, care se schimbau după o perioadă de timp. Fetele dansau la bar, după care le propuneau clienţilor (în unele cazuri chiar şi patronul făcea propunerea) întreţinerea de relaţii sexuale. Pentru a da o notă de legalitate, barmana le spunea clienţilor că pentru o jumătate de oră de sex oral şi normal trebuie să plăteasca o şampanie, preţul variind între 300 şi 1.000 de lei. Clientul negocia cu barmana, plătea, apoi urca la separeu cu fata. Daca voiau mai mult timp, mai plăteau o şampanie.

Pe strada Eminescu, la parter se dansa la bară, iar cine voia mai mult de atât plătea şi aici o şampanie cu 350 - 500 de lei. Serviciul oferit era numit "masaj erotic". Existau cazuri în care clientul plătea şampania la bar, dar cerea ca relaţiile sexuale să aibă loc în diferite locaţii,  în apartament sau la un hotel. Alţii sunau şi spuneau să trimită o fată direct la hoteluri din oraş.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite