Cine sunt militarii care i-au înmânat preşedintelui Klaus Iohannis drapelul României, de Ziua Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este pentru prima dată când membrii Invictus oferă drapelul şefului statului FOTO Facebook.com/Nicolae Gabriel Oros
Este pentru prima dată când membrii Invictus oferă drapelul şefului statului FOTO Facebook.com/Nicolae Gabriel Oros

În cadrul festivităţilor organizate la Carei, marţi, 25 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei, preşedintele României, Klaus Iohannis a primit din partea unui grup de militari drapelul tricolor.

Înainte de a ajunge în mâinile şefului statului, drapelul a fost purtat de mai mulţi militari români, membri ai grupului Invictus, pe traseul Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Sibiu-Alba Iulia-Cluj-Napoca-Zalău-Carei. Ultima parte a călătoriei simbolului naţional a fost asigurată de patru militari ai Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” din Zalău, care au alergat în noaptea dinaintea festivităţilor, de la Zalău, la Carei.

"Demersul militarilor sălăjeni a fost ultima etapă a Ştafetei Veteranilor, organizată de grupul Invictus România pentru al treilea an consecutiv. Ştafeta, constând în drapelul românesc, a fost purtată de membrii grupului peste 800 de kilometri, între Bucureşti şi Carei, fiind refăcut, astfel, traseul armatei române care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial", ne-a declarat comandantul Batalionului „Voievodul Gelu” din Zalău, locotenent-colonel Nicolae Gabriel Oros.

Potrivit spuselor sale, startul celei de-a treia ediţii a Ştafetei Veteranilor a fost dat în 19 octombrie, la Bucureşti. Drapelul a fost preluat de către militarii de la "Voievodul Gelu" în 24 octombrie, de la colegii lor din garnizoana Cluj-Napoca. Cei patru - maior Claudiu Sava, plutonier major Daniel Magdaş, sergent major Daniel Dosa şi maistru militar Adelina Pop (toţi membrii Invictus) - au ajuns, în ziua următoare, la Ansamblul Monumental “Glorie Ostaşului Român”, locul de desfăşurare a festivităţilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei Române şi i-au oferit preşedintelui României tricolorul, simbolul naţional care i-a însufleţit pe români în momentele grele de luptă.

militarii zalauani au inmanat presedintelui drapelul tricolor

Militarii grupului Invictus, alături de preşedintele Iohannis FOTO Facebook.com/Nicolae Gabriel Oros

Deşi acţiunea Invictus se află la a treia ediţie, este pentru prima dată când drapelul purtat pe traseul din 1944 este înmânat preşedintelui ţării, în anii anteriori, el fiind oferit unui veteran de război, susţine plutonierul major Daniel Magdaş, unul dintre cei patru militari care au luat parte la acest demers. “Nu am ştiut că preşedintele României va fi cel care va primi tricolorul. A fost o surpriză extrem de plăcută pentru noi. Ne-a spus că ştie despre Invictus şi despre scopul grupului, amintind că a pedalat pentru a susţine campania noastră”, mărturiseşte militarul.

Grupul Invictus România a luat fiinţă în urmă cu trei ani, scopul fiind strângerea de fonduri pentru a-i sprijini pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan să participe la Jocurile Paralimpice.

Vă mai recomandăm:

72 de ani de la eliberarea Sălajului. Cum a reuşit armata română să redea ţării teritoriile răpite prin Dictatul de la Viena

VIDEO Un militar român face flotări în toată lumea pentru a atrage atenţia asupra dramei veteranilor de război

Elevii de la Şcoala “Gheorghe Lazăr” din Zalău i-au comemorat pe militarii ucişi în Afganistan

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite