Casierul Primăriei Lozna, condamnat la şase luni de închisoare pentru luare de mită. Primarul (socrul său): "E tânăr şi a căzut de fraier"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casierul ar fi primit, potrivit anchetatorilor, 2.600 de euro ca mită FOTO Arhivă
Casierul ar fi primit, potrivit anchetatorilor, 2.600 de euro ca mită FOTO Arhivă

Casierul Primăriei Lozna din judeţul Sălaj, Ioan Ciupe, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Sălaj la şase luni de închisoare cu suspendare, pe motiv că acesta ar fi luat 2.600 de euro mită pentru a elibera o adeverinţă pentru APIA.

Ciupe a fost trimis în judecată în iulie 2012, după ce proprietarul unui teren din zonă l-a denunţat că i-ar fi cerut 2.600 de euro mită pentru a elibera o adeverinţă pentru APIA. Primarul comunei Lozna, Augustin Sabou, care este şi socrul casierului, spune, însă, că nu a fost vorba despre nicio mită, ci despre bani pentru o înţelegere între cel ce avea să devină denunţătorul şi o altă persoană, cei doi având.  terenuri care se suprapuneau pe hărţile APIA. "Banii respectivi trebuia să îi dea, din partea celuilalt, ca arendă, denunţătorului. De altfel, acesta a şi recunoscut că nu a fost mită, ci o înţelegere între el şi celălalt proprietar", susţine primarul. El spune că ginerele său a căzut la mijloc în această situaţie pentru că "săracul fiind tânăr (28 de ani - n.a.), a căzut de fraier".

În faţa argumentului că nu poate fi complet nevinovat atâta timp cât a fost condamnat, totuşi, pentru luare de mită, Augustin Sabou ne-a declarat că ce i s-a imputat, de fapt, ginerelui său este faptul că a intermediat înţelegerea dintre cei doi în primărie şi în timpul serviciului.

Cert este că tânărul lucrează în continuare ca şi casier la primăria din Lozna. El va trebui să fie foarte atent la respectarea legii, întrucât instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de doi ani şi jumătate. Orice infracţiune pe care ar săvârşi-o în această perioadă duce la revocarea suspendării şi executarea pedepsei cu închisoarea.


luare de

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite